АНОНС. Чому закарпатки хочуть не макіяж, а татуаж

Закарпатки просять намалювати родимки на обличчі, надати кольору соскам, об’єму губам та зробити 6D брови

«Не хочу макіяж, хочу татуаж!» – каже  все більше дівчат, навіть не замислюючись над тим, що це  таке. Перманентний макіяж – це зручно, бо не потрібно щодня фарбувати очі, губи, брови, але якщо він зроблений невдало, то позбутись фарби, введеної під шкіру, непросто. До того ж процедура болісна, дуже  неприємна  і після неї можуть виникнути набряки, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Тож що таке татуаж, скільки він тримається, чим відрізняється від тату, для чого закарпаткам взагалі штучна краса? Про це та інше під час наших «Недільних бесід»  у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла майстер перманентного макіяжу – татуажу Наталія ШАФРАН.

Марина АЛДОН

– Наталю, розкажіть, будь ласка, що таке татуаж і чим власне він відрізняється від татуювання?

– Це абсолютно різні речі. Татуаж, мікропігментування, перманентний макіяж – це колорування ділянок шкіри обличчя методом введення за допомогою голки спеціального антиалергічного, стабільного пігмента в верхній шар дерми, а тату – це мистецтво відтворення на шкірі графічних та мальовничих зображень у різних стилях на глибині 2, 5-3, 5 мм. Татуювання буде триматися на тілі все життя, а перманентний макіяж в середньому від 1 до 3 років.

– А якого переважно віку – ваші клієнти? 

– Дуже різного. Я завжди думала, що зовнішністю більше переймаються дівчата, але коли навчалася в Києві, зрозуміла, що приблизно 70 відсотків клієнток – старші жінки. В Ужгороді це співвідношення 50 на 50. До мене приходять жінки, які вже давно на пенсії, але доглядають за собою. І це дуже тішить, адже у старшому віці наші землячки також дуже гарні і мають право мати красиві губи й брови. Моїй найстаршій клієнтці близько 70 років. Наймолодшою ж була 17-річна дівчинка. Вона виглядала старшою за свій вік. Але коли я заповнювала клієнтську угоду, з’ясувалося, що їй ще не виповнилося 18 років. Я їй відмовила, сказала, що не маю права проводити процедуру до її 18-річчя. Але вона принесла згоду мами, яка сама ж їй і порадила зробити перманентний макіяж. Тож процедуру ми усе ж провели. Дівчина залишилася дуже задоволеною і потім до мене привела ще багато подруг, але вже повнолітніх.

Що найбільш незвичне просять зробити зі своєю зовнішністю закарпатки? Чи можна визначити наперед, скільки саме протримається перманентний макіяж? А що це таке – широко розрекламований 3D і 6D татуаж?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 31 серпня.

zakarpatpost.net