На Закарпатті з’явилася нова туристична родзинка. ВІДЕО

Про незвичайну Блакитну лагуну кілька років тому знали тільки місцеві жителі

На Закарпатті з унікальної Блакитної лагуни, про яку ще кілька років тому знали тільки місцеві жителі, лісники зробили приманку для туристів – бажаючих побачити водойму стає все більше, незважаючи на те, що дорога до водойми зовсім не проста, пише Сегодня.

Вікторія з Дмитром вперше приїхали в Карпати з Києва, причому вони вибирали місця, де мало туристів, а про лагуну дізналися від знайомих – кажуть, що це ідеальне місце для відпочинку з наметами.

“З маленькою дитиною – це класний маршрут, тому що буквально йдеш дві години, потім зупиняєшся, і відмінний краєвид, річка поруч”, – зізналася туристка з Києва Вікторія Мельниченко.

У свою чергу, її супутник, Дмитро Костенко, розповів, що там, де вони зупинялися, були і навіс, і піч, і стіл, і лави, і було дуже добре.

Рекреаційні пункти по дорозі до лагуни з’явилися нещодавно – їх обладнали лісники. Вони хочуть, щоб туристи сюди приїжджали, але скаржаться на культуру відпочиваючих – після вихідних навколо одне сміття.

“По всій протяжності маршруту такі обладнали альтанки, колодязі всюди зроблені, інформаційні знаки стоять, але основна маса людей все після себе залишає. Зараз, після вихідних, вивезли вісім мішків сміття”, – зізнався лісничий Іван Юрічканич.

Сам маршрут до лагуни починається в селі Чорноголова. Йти до мальовничого місця – сім з половиною кілометрів пішки лісовою дорогою. Навколо – прохолода, ліс і річка. Маршрут фізично не складний, але досить довгий. Головне, щоб напередодні не було опадів, тому що тоді під ногами буде тільки бруд. Але зусилля того варті – неймовірна пейзажна локація захоплює.

Вода з гір падає між двох скель і створює невеликий водоспад, а створену ним затоку називають Блакитною лагуною – коли стоїть сонячна погода, водойма має дивовижний бірюзовий колір.

Блакитна лагуна з’явилася на річці Лютянка, в цьому місці її глибина сягає чотирьох метрів, а вода прозора до самого дна.

“Верхні шари прогріваються десь до 18-20 градусів, верхній метр. А вже нижче – 14-16. Але вона завжди однакової температури, як взимку, так і влітку, взимку вона здається теплішою”, – розповів Василь Петрунь, начальник відділу ДП “Великоберезнянське лісове господарство”, додаючи, що навіть влітку тут не кожен ризикне викупатися.

Зараз лісники планують обладнати по дорозі до лагуни і невеликі будиночки, щоб бажаючі змогли переночувати, а туристичні фірми вже включають цю лагуну до своїх маршрутів.

zakarpatpost.net