Чому ужгородські богомоли чим більше їдять, тим швидше старіють

Зараз в Ужгороді можна побачити багатьох богомолів. Найбільше цих комах у Боздоському парку.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов там одразу декількох.

Цікаво, що загалом у світі існує майже три тисячі видів богомолів. Вони вміють дуже добре маскуватися і помітити їх найлегше на асфальті, де їм немає з чим злитися. Однак деякі види африканських і австралійських богомолів, навіть після пожежі можуть змінити забарвлення на чорне, щоб гармоніювати з пейзажем.

У світі вони такі популярні, що серед комах найбільше одомашнених саме богомолів.

Корисні вони тим що, з’їдають мух і комарів, а шкідливі, бо можуть пообідати корисними  бджолами.

Богомол — єдина комаха в світі, здатна зазирнути собі за спину, однак прославилась вона не завдяки такій гнучкості. А через те, що після спарювання самка часто поїдає самця.

Свою назву богомол отримав завдяки вченому Карлу Ліннею. Біолог спостерігав за комахою, коли під час полювання вона очікувала  на здобич. Богомол склав передні кінцівки, неначе руки людини, що молиться.

Ця комаха — досить велика, самці сягають розміру 5 сантиметрів у довжину, а самки практично удвічі більші. Вони мають навіть невеликі крила. Тільки літають із труднощами через своє велике тіло.

А ужгородські богомолиці напевно своїх партнерів уже поїли і тепер шукають чим би ще поживитися.

Слід зазначити, що вчені довели одну надзвичайно важливу деталь: богомоли мають звичку багато їсти, однак чим частіше вони це роблять — тим швидше старіють.

Тож переїдати шкідливо, виявляється, не тільки людям.

zakarpatpost.net