Погода у Закарпатті на сьогодні, 6 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, місцями пройдуть грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +24 градуси.

Ранок очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +12, удень – +23 градуси. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається до самого вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +18 градусів удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дрібний дощ.

У Сваляві – +13 уночі і  +20 градусів удень. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Сваляві вкривали хмари. На зміну дощу, який розпочався після полудня, ввечері прийшов дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +13, денна – +24 градуси. Ранок у Тячеві буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +24.

Хмари, шо з’являться на небі вранці та протримаються у Перечині майже увесь день, ввечері повинні розсіятися. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +20 градусів. Ввечері погода у Великому Березному проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +24. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Береговому очікуються похмурими. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +19 градусів. Сонце в цей день у Міжгір’ї рідко з’являлося із-за хмар. Без опадів.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +17 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дощ. Ввечері він повинен послабшати.

6 вересня вшановується пам’ять святого Євтихія. З давніх часів до нас дійшло таке спостереження, що зазвичай цей день тихий і безвітряний. Але якщо все ж таки розпочнеться дощ – буде суха осінь; сніг добре землю вкриє, а навесні вчасно зійде.

Народні прикмети на 6 вересня

  1. Якщо на Євтихія вітру немає, то, згідно з прикметами, лляне насіння на корені буде
  2. Дощ 6 вересня віщує хороший врожай наступного року і суху осінь
  3. Якщо людина народилася 6 вересня, то за прикметами, в якості талісмана йому рекомендується носити халцедон
  4. Синиця кричить 6 вересня – скоро прийде справжня осінь з дощами і холодною погодою
  5. Багато жолудів зросла 6 вересня – зима буде довгою і суворою
  6. Кажуть, що потрібно встигнути зібрати врожай 6 вересня, щоб його не пошкодили вітри, опади і холоду

zakarpatpost.net