АНОНС. Як ненароджена дитина закарпатки подавала сигнали про стан здоров’я

Читачі газети «Неділя Закарпатські новини» постійно діляться з нами вражаючими історіями з життя, більшість з яких дійсно повчальні та варті уваги.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Зараз до нас надійшов лист від ужгородки Олени КОВАЧ, яка  розповіла про свою вагітність та сигнали від ще ненародженої дитини, яка змусила жінку замислитись над багатьма речами.

Дитина у лоні вагітної жінки – найкращий індикатор того, що матері потрібно вживати, а що – ні. Вона подає сигнали у вигляді запаморочення, токсикозу та інших ознак, які відчуває мати і на які варто звертати їй серйозну увагу.

Розповім про свою історію вагітності і про те, як моя ще ненароджена дочка забороняла мені вживати продукти, які могли їй нашкодити, та змусила відмовитися від шкідливих звичок.

Про те, що в мене в животі хтось живе, я здогадалася дуже швидко. Хоч лікар казав, що ніякої вагітності немає, ультразвукова діагностика також нічого не показала, як і тест на визначення вагітності. Фактично такі засоби працюють десь із 4-3 тижня, а я про свій стан здогадалась на 3-4 день.

Згодом, звісно, все підтвердилось, але то було значно пізніше.

А в перші дні мене дуже нудило. Зазвичай ранок я починала з  бутерброду, кави та цигарки. Але після першої ж затяжки у мене починався рвотний рефлекс. Довелося обмежитись замість 6-7 цигарок на добу 2-3 затяжками, а далі – взагалі відмовитись від куріння. Потім мене почало нудити вже й від кави.  Пила всього по ковточку, аби хоч відчути запах та смак. А згодом не могла вже їсти навіть бутерброди.

Лікар запевняв, що це токсикоз, стверджував, що, як правило, в подібних випадках, вагітним призначають стаціонарне лікування і крапельниці. Але він не наполягав на тому, що мені це також необхідно, тож я вирішила, що впораюсь сама. Із ним мені, людині, яка ніколи не вживала ліків, чесно кажучи, поталанило. Він виявився мудрим і єдине, що рішуче рекомендував – це народжувати не природнім шляхом, а через кесарів розтин, бо дитина сиділа в мене на бедрі.

Що ж відбувалося далі? Які сигнали подавала дитина?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 вересня.

zakarpatpost.net