Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

Справжній закарпатський садист так познущався зі своєї жертви, що в таке звірство навіть важко повірити. Чоловік вбивав свою співмешканку повільно, вдаючись до таких дій, які просто не вкладаються у здорову психіку, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

41-річна Наталя з Мукачева пішла з дому на початку серпня. Матері сказала, що йде шукати роботу і поживе кілька днів у друзів. Але донька протягом тривалого часу не поверталася додому, а зв′язку з нею не було, хоч їй неодноразово телефонували рідні. Тож жінка звернулася до поліції.  Через кілька днів у річці знайшли бездиханне тіло. Виявилося, що це Наталя. Жінка була оголена, на тілі виднілися сліди побоїв.

Трагедія трапилася 21 серпня 2015 року у селі Лісарня Мукачівського району.

22 вересня в Ужгороді стартує вражаючий фестиваль – «Монологи над Ужем».

Протягом 5 днів в обласному центрі Закарпаття покажуть свої вистави 7 театрів.

24 вересня о 18 годині в театрі «Бавка» виступить Олена ДУДИЧ у монодрамі «ЕДІТ ПІАФ».

Олену Дудич вже встигла полюбити ужгородська публіка. Маємо для Вас приємну новину: це – взаємно! Пані Олена розповіла нам, що вона очікує від фестивалю зустрічі зі старими друзями ,з чудовим ужгородським глядачем, прагне побачити творчі роботи своїх колег і чекає на спілкування, спілкування, спілкування!

Біля підвісного мосту – труп білого щура. На Тихого – вбитої білочки. Хто губить чотирилапих? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

На жаль, питання знущання над тваринами хоч і активно обговорюється в соцмережах, але правоохоронцями сприймається несерйозно. За жорстоке поводження з братами нашими меншими у області фактично нікого не карають.

Згадаймо хоча б випадок із лісником та його сином-депутатом, які вбили під час полювання червонокнижну рись. Чоловіків так і не покарали.

Або нещодавній факт, коли також на Рахівщині екс-депутат і зять сільського голови прив’язав до машини ланцюгами коня односельця і тягнув його до тих пір, поки ланцюг не відірвався. Тварина зазнала сильних травм, а ката до в’язниці не посадили.

Або в Ужгороді, коли маніяк настромлював котів на залізні кілки. Його навіть не знайшли.

Подібних фактів десятки лише за останній рік. А може і сотні.

“Открой мне дверь” – новий сингл від ужгородського гурту 4исла. Пісня стала присвятою місту, яке назавжди залишається незмінним у нашій пам’яті.
“Рідне місто завжди кличе до себе. Відстані перетворються на роки, і ти все сильніше жадаєш цього побачення. Тривала розлука накладає свій відбиток: одразу помічаєш, як все змінилося навколо, а найбільше – люди. Час невблаганно біжить вперед, але у пам’яті, як і колись, всі живі і щасливі”, – розповідає автор і виконавець пісні Геннадій Донецький.
“Открой мне дверь” є першою ластівкою з трьох синглів, які побачать світ у найближчий час. За словами хлопців, усі нові пісні вийшли настільки несхожими, що єдиним правильним рішенням було не об’єднувати їх у міні-альбом, а видати поокремо. Автором обкладинок для релізів став дизайнер газети “Неділя Закарпатські новини” та сайту zakarpatpost.net Борис Рабел.

Москаль до автодорожньої компанії «ПБС»: «Якщо протягом тижня не почнете ремонт доріг, тендери, у яких ви виграли, будуть скасовані»

Геннадій Москаль офіційно звернувся до автодорожньої компанії ТОВ «ПБС» із вимогою виконати взяті на себе зобов’язання по ремонту доріг на Закарпатті.

Про це повідомляє  прес-служба Закарпатської ОДА.

– ТОВ «ПБС» виграло тендери на ремонт шести доріг у чотирьох районах Закарпаття (список додається), однак досі не приступило до робіт, – заявляє голова ОДА. – До нас постійно звертаються місцеві мешканці з претензіями щодо розбитих доріг, на які виділені кошти і вже проведені тендери, а ми не маємо жодних повноважень змусити підрядника почати роботи. Тому офіційно попереджую керівництво ТОВ «ПБС», що якщо компанія протягом тижня не почне ремонт, тендери будуть скасовані у відповідності до Господарського кодексу України.

Поліція встановила особи грабіжників, котрі відібрали у жительки Волівця гроші, мобільний телефон та кросівки. Відносно фігурантів вирішується питання про притягнення їх до відповідальності. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Вчора, 10 вересня, із заявою про злочин до поліції звернулася 39-річна мешканка смт. Воловець. Жінка повідомила, що кількома днями раніше, уночі на вулиці до неї підбігли  двоє осіб та силоміць відібрали у неї гроші, мобільний телефон та кросівки. Після цього чоловіки зникли у невідомому напрямку. Збитки потерпіла оцінила у 3800 гривень.

За фактом злочину слідчі Воловецького відділення поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, тобто грабіж, вчинений групою осіб.

10 вересня почали демонтувати надгробок на площі Народній. Він символізував пам’ятник жертвам голодоморів.

Це була тимчасова споруда у центральній частині міста. Невдовзі її замінять на іншу. Сам пам’ятник буде виконано у радянському стилі і нічого спільного з гарними сучасними монументальними спорудами на честь Голодомору, які є в інших містах України та світу,  він не матиме.

Пам’ятник київських авторів, який переміг у конкурсі, що проводила Закарпатська ОДА, набагато гірший за роботи, які пропонували місцеві скульптори.

Утім чомусь відібрали саме цей із назвою «Свіча пам’яті», виготовлення якого обійдеться в 1,5 мільйонів гривень. Невже за такі гроші не можна було придумати щось оригінальніше? Фінансуються робот із обласного бюджету.

Ужгород – місто контрастів і здивувати тут нікого нічим уже не можна. Останнім часом звичним став відпочинок п’яних на лавицях та на газонах і курені безхатьків у безлюдних місцях.

Утім нещодавно справжній палац майже просто неба у східному стилі з’явився у самому серці міста – неподалік дитячої залізниці на пляжі.

У кабінці для переодягання хтось влаштував собі гарем. При цьому альтанку облаштовано, видно, що в ній кипить життя. Там можна помітити деталі з диванів, штори з їхньої оббивки, подушки, покривало. При цьому оформлено вуличне помешкання досить зі смаком – у жовтому та бордовому тонах. Якщо там попрацював і не  справжній дизайнер, то господарю вдалося дуже добре дотриматись правил колористики.

zakarpatpost.net