АНОНС. Закарпатська фейсбучна журналістика: мочимо, всіх перемочимо

Як розумна людина, яка вчилася в університеті, може сприймати інформацію з соцмережі за чисту монету?

Не секрет, що зараз почалася підготовка до виборів, активізувалися політики і вони формують собі штаби на місцях і активісти їм дуже підходять, адже вони вміють переконати інших, згрупувати довкола себе багатьох. Але за будь-яку роботу потрібно платити, бо рано чи пізно ентузіазм закінчується в будь-кого. Тож у майбутньому в Ужгороді та і в інших містах області пройде не одна акція і при цьому використовуватимуть декого з відомих нам нині активістів, які маніпулюватимуть думками довірливих закарпатців. Хоча часто самі активісти про це навіть можуть не здогадуватися, просто підхоплюючи провокаційні і неперевірені заяви в Інтернеті.

Зараз у Фейсбуці всіляко намагаються висловити свою позицію окремі писаки. Проте  роблять вони це не на офіційних ресурсах, не в газетах, на телебаченні, а на власних сторінках. При цьому публікації в основному спрямовані на негатив, на обливання брудом інших, у тому числі – колег, які мають інші переконання.

Виходить, що мати власну думку, яка відрізняється від їхньої – це вже непрофесійність, а писати в Інтернеті, який є найбільшим звалищем фейків, недостовірної інформації та словесного сміття – це висока фаховість. Так чому ж якщо вони вже такі професіонали і оточують себе регаліями, виставляють інформацію лише на своїх сторінках. Невже Інтернет – єдине місце, де залишилося писати?

Чи можна насправді довіряти всій інформації в Інтернеті? Що найбільше цікавить  користувачів соцмереж? Чому Інтернет в основному є місцем зливу негативу?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 14 вересня.

zakarpatpost.net