Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

zakarpatpost.net уже неодноразово писав про дикого кота у Боздоському парку. Він дуже схожий на справжнього дикого лісового кота, яких у Карпатах залишилося дуже мало.

Тваринка, очевидно, давно втратила домівку або взагалі народилася десь неподалік, посеред густого лісу.

Котик дорослий, але людського спілкування вперто уникає, він боїться і намагається сховатися.

Пухнастень самотужки здобуває собі їжу, полюючи на гризунів. Від пригощань відмовляється і поводиться дуже обережно.

Деколи через підвісний міст може перейти на інший берег Ужа, проте все одно тримається осторонь. Коли немає людей, іноді навіть гріється на мості на сонці, але як тільки хтось наближається, кидається втікати.

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» відбулася прес-конференція настоятеля Свято-Дмитрівського храму у селі Мала Уголька протоієрея Івана Коньовшія з нагоди відзначення 10-річчя канонізації преп. Йова Угольського, мощі якого зберігаються в церкві у селі Мала Уголька.

Модератором зустрічі виступив Василь Бедзір.

Отець Іван розповів про життя преп. Йова, якого знав особисто, адже в дитинстві прислуговував йому, про дива, які він творив за допомогою молитов і які відбувалися навіть після його смерті.

А 18 вересня у Свято-Дмитрівському храмі села Мала Уголька, де почивають мощі преподобного Іова Угольського святкування 10-річчя  його прославлення.

Професія моделі приваблива, але напевно не для кожного або навіть не для кожного сотого. Коли ти є на білбордах чи в рекламах, то оком споживача все круто.

Але круті часи для моделей минули разом з епохою Джані Версаче, розповідає Gazeta.ua вінничанин Роман Заданюк. Працює професійним моделлю у Польщі.

“То Версаче впровадив культ моделі. Після його смерті все змінилось. Надалі є топ-моделі, але вони вже не заробляють по 100 тисяч доларів за показ, як колись. А трохи більше ніж середня модель.

Єдине, чим теперешні топ-моделі відрізняються від середніх – їх частіше беруть на проекти”, – розповідає про особливості роботи моделлю у Польщі Роман Заданюк.

Щодо навиків, то мабуть особливих вмінь не треба. Якшо то твоє, то швидко навчитися працювати перед камерою чи на подіумі. Моделінгу навчався в Україні. Дуже мало маю практики у подіумному моделінгу через ріст. Стандарт від 186 см. Я маю 182. Тому я більше комерційний актор-модель. Моя двоюрідна сестра підказала, щоб я пішов попробуватись як модель. Дуже добре пам’ятаю своє перше модельне агенство “Профіль”. Його вже нема, але воно дало поштовх працювати за контрактами у Росії, ОАЕ, Південній Кореї, Чехії.

Зараз, у епоху Інтернету, багато хто знайомиться усе ж не на спеціальних сайтах, не в нічних клубах та не на вулиці, а за допомогою газет.

До «Клубу знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення» щотижня приходять десятки листів від закарпатців, які шукають другу половинку. За 18 років існування газета поєднала долі вже багатьох наших земляків, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож кого шукають мешканці нашого краю, які риси бажають бачити у партнерах і що, навпаки, їх відштовхує в інших, що вони розповідають про себе.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала проаналізувати, яким чоловікам та жінкам надають перевагу закарпатці.

Почнемо з прекрасної половини. Як не дивно, хоч традиційно закарпатські жінки хочуть заміж найбільше, та листів від них менше, ніж від чоловіків.

Описуючи свої позитивні риси, багато жінок акцентують увагу на тому, що вони хороші господині, вміють добре готувати, вказують на свою хазяйновитість, заощадливість, талант вести домашнє господарство. Також більшість із них забезпечені житлом, не мають шкідливих звичок. Багато закарпаток, що бажають познайомитись, або мають дітей, або згодні їх народити партнеру. Також дехто вказує, що не має судимості, а також знак зодіаку. Найчастіше на це звертають увагу Козероги і Тельці.

Співмешканка Федора розповіла, що чоловік чистив картоплю, коли його почав відчитувати батько за постійні п’янки. Тоді він в руках із ножем зайшов до того в кімнату. А через кілька хвилин вийшов звідти і сказав, що зарізав старого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Страшне вбивство сталося у грудні минулого року в селі Велика Добронь Ужгородського району.

32-річний чоловік на кухні готував вечерю. Протягом цілого дня між ним та батьком були напружені стосунки. Вони кілька разів сварилися і говорили на підвищених тонах. 55-річному закарпатцю не подобалося, що син зловживає спиртним, а йому, в свою чергу, що старий втручається в особисте життя і постійно повчає.

Аж раптом Федір зірвався з місця, мов скажений, і влетів у кімнату, у якій на ліжку лежав батько. Він встромив йому ніж прямо у серце.

10 вересня до редакції zakarpatpost.net звернулася наша читачка з села Черна Виноградівського району з повідомленням про те, що вбили її родича.

За словами жінки, чоловік, 1981 року народження, був чабаном і випасав корів. Під час випасу у п’ятницю одна з корів втекла. Через це односелець, господар тварини,  взяв металеву палку і наніс чабану тілесні ушкодження у голову.

«Після нанесення побоїв нападник втік. Потім він повернувся і звернувся по допомогу до медсестри, викликав «Швидку», а лікарі – поліцію, – розповіла тітка потерпілого. – Кров на місці злочину на той час він уже змив. Слідів не було. Розказав, що нещасний впав із воза, тож у поліції від нас не хотіли взяти заяву, бо подію кваліфікували як нещасний випадок. У родича була обширна гематома, перелом черепа. Його прооперували, але з коми він так і не вийшов, помер. То був нелюдський удар, несумісний із життям. Ми хочемо, щоб винного було покарано».

Двох самок павука-оси вдалося побачити журналісту газети «Неділя Закарпатські новини».

Зустріч із першим відбулася в Хусті на Майдані Незалежності, а з другим – в Ужгороді на площі Корятовича.

В обидвох випадках це була самиця. Вона має яскраве жовтувато-чорне забарвлення, смугаста і нагадує осу. Самці більш бліді і непомітні.

Павук є досить небезпечним, його наукова назва Аргіопа тигрова, або Брюнніха, але ще його називають павуком-зеброю.

Комаха є канібалом, поїдає самця після спарювання. Може вирости до солідних розмірів. Цих дивних створінь їдять китайці, і в той же час у 2001 році німецьке товариство арахнологів оголосило їх павуком року.

Для людини отрута не смертельна, але небезпечна. Якщо побачите, у руки не беріть, не чіпайте, бо може вкусити!

zakarpatpost.net