Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 14 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

Погода в області у цьому році продовжує дивувати.

Сніг посеред літа вже не видається дивом. Як і у вересні…

Сьогодні в Перечині була страшна гроза. Гриміло так, що здавалося, ніби небо от-от розколеться навпіл.

Але й це ще не все.

Посеред грози, яка тривала всього близько півгодини, почався чи то снігопад, чи то град. За кілька секунд зелена трава вкрилася білим покривалом.

Згодом крижані кульки розтанули, але по собі на листях дерев вони залишили чималі сліди.

Чому слуги народу намагаються перекласти відповідальність з себе на інших

Дії закарпатських депутатів не просто дивують, а навіть не відповідають логіці, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Невже вся їхня діяльність полягає у прийнятні різного роду звернень, від яких користі як собаці з п’ятої лапи?

Популістські методи роботи вже давно набридли людям, але більшість чомусь усе ж їм вірить.

Особливо вони люблять піаритися на питанні доріг та їхніх ремонтів, освіті та медицині.

Справа в тому, що з січня цього року автошляхи, які раніше перебували на балансі  Укравтодору, перейшли на утримання місцевих громад, тобто за їх стан та ремонти зараз повинна відповідати обласна влада.

Утім вона неспроможна на це. Більше того, є лідером в Україні з перешкоджання об’єднанню територіальних громад. Фактично на Закарпатті реформи не просто гальмуються, а вони нашого краю ніби зовсім не стосуються.

Тож цими днями наші народні обранці затвердили не план ремонту шляхів, а прийняли звернення до Міністерства інфраструктури України з проханням… змінити статус автодоріг області. Важливе питання, що й казати!

«З метою приведення у відповідність до класифікації автомобільних доріг загального користування вважаємо за необхідне змінити статус автомобільних доріг місцевого значення області…  на територіальні автомобільні дороги, з подальшим включенням їх до переліку автомобільних доріг загального користування державного значення, що затверджується постановою Кабінету Міністрів України», – наголошується у зверненні Закарпатської облради.

4 жовтня в Ужгороді у Драмтеатрі дасть унікальний майстер-клас відома київська рестораторка, бізнес-леді, екс-дружина футболіста Владислава Ващука Маргарита Січкар.

Маргарита є автором п’яти книг із сімейної психології, навчає людей, як стати щасливими, як змінити себе, а разом із тим – і світ довкола себе.

Вона розповість закартпатцям, як будувати щасливі стосунки і поділиться секретами родинного щастя.

«На одному тренінгу нас поділили на жіночу і чоловічу команди.  Кожна команда описувала ідеальний портрет протилежної статі. Чоловіки на перше місце поставили (що б ви думали?) сексуальність, душу – на останнє. Якщо чоловік бачить у жінці лише сексуальність, а до душі не доходить, з таким чоловіком не пов’язувала б своєї долі. Жінки бачать чоловіків насамперед мужніми, захисниками, хорошими батьками, а себе – розумними, красивими, талановитими, добрими матерями і дружинами», розповіла вона wz.lviv.ua.

Державне агентство автомобільних доріг України назвало лідерів та аутсайдерів серед областей із ремонту доріг. Так, першість у виконанні графіку дорожніх робіт тримає Закарпатська область.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

За інформацією, яку на засіданні Уряду озвучив глава «Укравтодору» Славомір Новак, вперше за всю історію України обсяг виконання робіт в окремих областях на другому тижні вересня сягнув 97%. Йшлося саме про показник на Закарпатті.

«Найкращий результат у Закарпатській області – 97%, Кіровоградська – 92%, Запорізька, Волинська, Сумська, Донецька та Тернопільська – 85%. Найбільш слабкі показники у Миколаївській області – 17%, Житомирська – 24% і Київська – 24%», – повідомив Славомір Новак.

Напідпитку закарпатці стають зовсім некерованими і часто вдаються до сили. Потерпають від них найчастіше ті, хто першим трапляється на шляху – або домашні, або родичі, або сусіди, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Дивний випадок трапився у вересні минулого року в Хусті. Місцевий мешканець, що давно зав’язав дружбу з оковитою і під час сп’яніння був особливо агресивним, затіяв сварку з сусідом.

Чоловік з’ясовував уже з ним стосунки не вперше і робив це на межі, де не було огорожі, тож і того разу наблизився до знайомого з металевим кілком у руках. При цьому не просто спирався на нього, а погрожував його вбити. А щоб бути більш переконливим, відійшов, викинув його та взяв сокиру, яка виглядала більш загрозливо.

Чи справді він хотів устромити її у сусіда – невідомо, бо на суді хустянин переконував, що таким чином лише наводив на інших страх.

Утім сокирою перед очима знайомого він розмахував дуже демонстративно і при цьому переконував, що заріже його.

Улюблена фотозона на площі Поштовій знову рада зустрічає ужгородців та гостей. Літера «Я» нарешті повернулася. Поки її не було, ті, хто хотів пофотографуватися біля серця міста, самі часто ставали замість літери.

На жаль, фотозону постійно нещадно трощать. Як молодь, так і не рідко діти, які вилізають на літери, а батьки їм нічого не кажуть. Тим не менше, оскільки літери зроблені з недостатньо міцного матеріалу, у мерії обіцяють фотозону повністю замінити.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю газеті «Неділя Закарпатські новини» розповів Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

 

zakarpatpost.net