”Шокована цифрами”: мати-домогосподарка підрахувала свою ”зарплату” і здивувала жінок

Українка Галина Самчук підрахувала, скільки, згідно з ринковою оплатою праці, коштує робота домогосподарки, яка доглядає за дітьми і підтримує порядок у домі.

Виходячи з її розрахунків, одне тільки виховання двох дітей (1,5 і 5,5 років) на місяць коштує 29400 гривень. Також на своїй сторінці в Facebook Самчук написала, що орієнтовна оплата зусиль, витрачених нею на ведення господарства, становить 8600 гривень, пише OBOZREVATEL.

“Приготування їжі з покупками: 70 годин в місяць помножити на 130 гривень = 9100 гривень. Загалом 47100 гривень на місяць!” – вразила підрахунками домогосподарка.

Вона також зазначила, що її чоловік у перерахунку на гроші вкладає близько 15 000 гривень на місяць на виховання дітей і приготування їжі.

“Я брала розцінки оплати праці ближче до нижньої межі, тому що, можливо, я не дуже впевнена в своїй супер-здібності надавати послуги, а, можливо, не можу об’єктивно оцінити виконану роботу. І час я рахувала “в ідеалі”, але життя не таке просте і бувають і температурні ночі і нічні вставання попити водички і дні, коли все летить шкереберть”, – пояснила Галина Самчук.

Таким чином, за 14-годинний нагляд за двома дітьми, від 1 до 6 годин господарювання та 70 годин на місяць, витрачених на приготування їжі, жінка в середньому заробляла б 47 000 гривен.

У коментарях до посту розгорілася активна дискусія. Одні не могли повірити в правильність підрахунків, інші захоплювалися внеском матерів і дружин в сім’ю.

“Я шокована цифрами. Це розвінчує популярний міф про те, що сидиш вдома і нічого не робиш”, – написала Ольга Самчук.

zakarpatpost.net