Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

У п’ятницю та суботу в Ужгороді вже трацидійно у «Совиному гнізді» проходитиме XVII Міжнародна туристична виставка «Тур’євроцентр Закарпаття – 2018».

Проводиться виставка вже втретє.

Її учасником буде і наше видавництво, яке представить газети «Закарпатські оголошення», «Робота та навчання», «Неділя Закарпатські новини»,  «Домашня кулінарія», «Поради» та інші.

Подія відбуватиметься у рамках Міжнародного туристичного тижня.

Цікаво, що цьогорічна виставка вже має кілька рекордів. Зокрема, організатори отримали заявки від максимальної за останні роки кількості іноземних гостей. Так, до Закарпаття приїдуть 11 учасників із-за кордону, представники 14 областей і міст України та всіх районів краю. Долучаться до виставки й понад два десятки туроператорів, керівників закладів розміщення та харчування, господарів сільських садиб і суб’єктів господарювання, що надають послуги з організації активного відпочинку.

Останнім часом закарпатці все більш активно обговорюють питання озеленення своїх міст. Особливо багато говориться про зелені насадження в Ужгороді. Справді, у місті є певні проблеми, але чи все настільки погано? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла декан біологічного факультету УжНУ Ярослава ГАСИНЕЦЬ.

Що робиться в Ужгороді для його озеленення?

Звичайно, реалізація всього потребує значного часового виміру, коштів та людських зусиль, однак без цього неможливий подальший цивілізований розвиток сучасного європейського міста. Для заощадження часу важливим є «ремонтування» хоча б окремих зелених частин міста за планами, розробленими ще в попередні часи.

Зокрема, саме таким чином проводилося впорядкування зелених насаджень історичного району Галагов, спроектованого та побудованого в чехословацький період, де в озелененні вперше були використані нині відомі на всю Україну лінійні посадки дерев сакури. Частина цих дерев була сухостійною, пошкодженою, хворою, а на деяких вулицях та окремих відрізках вулиць ці дерева повністю випали раніше і були підмінені самосівом низькоцінних порід (айлант, алича, клен ясенолистий, черешня дика та ін.).

22 вересня в Ужгороді стартує вражаючий фестиваль – «Монологи над Ужем».

Протягом 5 днів в обласному центрі Закарпаття покажуть свої вистави 7 театрів.

Отже, 26 вересня події розгортатимуться в Ужгородському замку.

О 18:00 театр «Ararat» м. Бая-Маре, Румунія, презентує монодраму «ХУДОЖНИК ПЛАКАТІВ» автора Маріана Іля

Актор Клаудіу Пінтікан представить персонаж, що його «дістали» з ностальгічних професій комуністичної епохи.

У ході революції копіювальник слоганів заплатив за свій пролеткультурний та агітаційно ідилічний продукт: він отримав по голові саме одним з плакатів, який він малював з такою відданістю…

4 жовтня в Ужгороді у Драмтеатрі пройде унікальний майстер-клас відомої київської бізнес-леді, рестораторки, екс-дружини футболіста Владислава Ващука Маргарити Січкар.

Маргарита є автором п’яти книг із сімейної психології, навчає людей, як стати щасливими, як змінити себе, а разом із тим – і світ довкола себе.

Вона проведе тренінг з самовдосконалення, розповість як знайти улюблену роботу і реалізувати себе в кар’єрі.

«Я вважаю, що працювати 24 години в день – це занадто. Потрібно вміти організовувати свій робочий час так, щоб від цього не страждала ні сім’я, ні бізнес. Мій робочий день розпочинається о 7-ій годині ранку, я збираю дітей до школи, відводжу час для себе, а потім – їду в офіс, де планую свої подальші зустрічі та заходи, які відвідаю. Ввечері обов’язково лишаю час для дітей: ми граємо, читаємо, робимо уроки. Субота і неділя – це табу на роботу, два дні, які я повністю присвячую сім’ї», – каже успішна бізнес-леді.

Також вона радить не боятися братись на за будь-яку справу, шукати себе і експериментувати

В Ужгороді є особливе місце, яке завжди об’єднує тих, хто полюбляє алкоголь. Там завжди можна помітити п’яних, і нерідко навіть деякі з них прилаштовуються спати під деревами на зелених зонах, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Це – площа Кирила і Мефодія біля згорілої «України».

«Блошиний ринок» там давно. Просто за безцінь продають старі речі. Але не тільки. Там працює розлив дешевого алкоголю. Біля жінок-продавчинь збираються ті, хто без спиртного не може, а грошей на горілку не має.

Розливають як різні сурогати, так і вино. При цьому в таких місцях бруд і антисанітарія. Там під кіосками збираються десятки щурів. Постійних клієнтів охороняють собаки-безхатченки, яких вони інколи чимось пригощають. Закуска, щоправда, обмежується хлібом або булочкою… і то не завжди. Але тварин ніхто не проганяє і їм добре. Вони люблять людську увагу і готові служити вірою і правдою абикому, незалежно від соціального статусу і товщини гаманця.

zakarpatpost.net