Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді проходить ІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль «Beauty Around Me». Урочисто відкрили його сьогодні на конференції, де представники різних національностей розповідали, звідки вони родом та які особливості їхніх культур.

Привітати молодь завітали консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді  Томаш Безег, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип  Борто, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, порвідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак передав учасникам конференції вітання і подяку за організацію фестивалю від міського голови Богдана Андріїва. Наголосив, що в нашому багатонаціональному Ужгороді в останні роки значно зросла кількість іноземців, вони тут навчаються і працюють, привносять свої культурні надбання.    

Після офіційних привітань молоді люди презентували свої країни, розповідали про поширені там традиції, їжу, музику, одяг тощо.

У фестивалі беруть участь представники Словаччини, Угорщини, Індії, Сполучених Штатів Америки, країн Африки та всіх куточків України. Вони зможуть обмінятися досвідом, традиціями, пізнати  культуру інших народів, – зазначають організатори.

Як закарпатців дурять у супермаркетах. Обважування, всихання і “чарівна” тара

Сюрприз у чеках. Найпоширеніший випадок обману – в торговельному залі вказана одна ціна, а вже на касі виявляється, що товар пробивається за зовсім іншою вартістю. Найчастіше в такому випадку продавці або касири кажуть, що просто забули замінити цінники, пише Обозреватель.

Однак закон, зазначає юрист Олександр Плахотник, на боці покупця. Цінник на вітрині – публічна заявлена вартість товару. Якщо виявиться, що працівники супермаркету переплутали ціни, покупець має право вимагати заплатити стільки, скільки йому пообіцяли на ціннику.

4 жовтня в Ужгороді у Драмтеатрі пройде унікальний майстер-клас відомої київської бізнес-леді, рестораторки, екс-дружини футболіста Владислава Ващука Маргарити Січкар.

Маргарита є автором п’яти книг із сімейної психології, навчає людей, як стати щасливими, як змінити себе, а разом із тим – і світ довкола себе.

Вона розповість, яким повинен бути ідеальний чоловік і як правильно потрібно кохати.

«Справжній чоловік – той, якому все по плечу, а не по барабану. Уміє слухати, чути і розуміти. Стислий у словах і безмежний у вчинках. Не підкоряє собі жінку. Такого чоловіка жінка буде любити і не захоче бачити нікого, окрім нього.

Площа Кирила і Мефодія в Ужгороді давно має славу місця зібрання безхатьків та любителів випити дешевих сурогатів.

Блошиний ринок, що був тут раніше, поступово перетворився на пункт розливу.

Незважаючи на те, що місце людне, на нього не звертають увагу правоохоронці.

Тим часом під деревами кипить життя і на газонах нерідко відпочивають після випитих сто грамів місцеві п’яниці.

Біля них завжди можна помітити безпритульних собак, яких вони підгодовують власною закускою.

Проте тварини настільки ліниві, що прямо їм під носом бігають щурі й вони навіть не думають їх ловити. Живуть гризуни під колишнім кіоском, який давно спорожнів, але все одно його ніхто не демонтував.

На площі часто антисанітарія і бруд, незважаючи на те, що її прибирають.

А нещодавно хтось із тих, хто тут проводив основну частину життя відійшов у вічність.

В Ужгороді нарешті з’явилася якісна бруківка. Відремонтована частина Петефі стала справді гарною. Таким покриттям вкриті інші обласні центри України. Місто поступово набуває солідного дорогого вигляду.

Звичайно, роботи досить сильно затягнулися, але все одно середмістя стає затишним і гарним.

Невдовзі там висадять дерева і площа буде ще привабливішою, вона оживе.

Набережну Незалежності, на якій бруківка зі шлакоблоків, радянська, також варто перестелити.

Звісно, потрібно враховувати важливий нюанс – аби не нашкодили унікальній липовій алеї, яка є важливою родзинкою міста і яку люблять усі ужгородці.

Однак саме покриття однозначно потребує заміни, воно нерівне, негарне і зовсім не вписується в сучасний дизайн європейського міста.

zakarpatpost.net