Клімкін каже, що закарпатцям повинна допомагати Україна, а не Угорщина

Він переконаний, що держава не має перекладати опіку.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що Україна має знайти підхід до жителів Закарпаття та допомогти їм, пише ТСН.

Про це він сказав в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Читайте також: Україна не має чіткої стратегії, як підтримувати українців угорського походження – Клімкін Україна не має чіткої стратегії, як підтримувати українців угорського походження – Клімкін Україна не має чіткої стратегії, як підтримувати українців угорського походження – Клімкін

“Закарпаття не можна порівнювати з Донбасом. Закарпаття складне: там є угорці, румуни, русини. Там є дуже багато всіх і до кожного потрібен свій підхід, і нам він потрібен. Без такої політики і свого підходу до кожного нічого не буде. Це фінансовий, соціально-економічний підходи. Але ми маємо їх зрозуміти і їм допомогти. Не угорці, а ми. У крайньому випадку ми разом із угорцями, а не угорці самі, як це відбувається сьогодні”, – зазначив глава МЗС.

Він переконаний, що Україна не має перекладати опіку над своїми громадянами угорського походження на іншу державу.

“Опікуватися проблемами і викликами українських громадян угорського походження ми маємо разом і не дозволяти це робити Угорщині тільки самій. І не дозволяти робити те, що відбувається з економікою. Контрабанда, мало туризму і всі виїжджають на роботу. Якщо у нас така економіка, то прекрасно розумієте, що відбувається”, – сказав Клімкін.

Також він зауважив, що окремий підхід треба мати і до румунської громади, з якою наразі не виникає проблем.

Цього тижня ЗМІ оприлюднили відео, яке нібито було зняте в консульстві Угорщини на Закарпатті. На ньому громадянам України видають угорський паспорт і просять не показувати українським представникам влади. Це викликало різку заяву МЗС України, очільник якого Павло Клімкін заявив, що Паспортний скандал. Україна висилає угорського консула із Закарпаття Паспортний скандал. Україна висилає угорського консула із Закарпаття консул Угорщини буде відправлений на батьківщину.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пообіцяв здійснити заходи у відповідь. Він також зазначив, що практика подвійного громадянства є нормальною в ЄС, та навіть пригрозив Україні подальшим сповільненням її євроінтеграції.

 zakarpatpost.net