Польський актор відкрив нині Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем»

Сьогодні в Ужгороді відкрився Перший Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем»

Організаторами фестивалю виступила Ужгородська міська рада разом із газетою «Неділя Закарпатські новини» та сайтом zakarpatpost.net.

Першим на Малій сцені обласного муздрамтеатру свою виставу представив актор театру Театр Т1 – Матеуш Новак (Люблін, Польща) із моновиставою «Жертва» на основі спогадів Пйотра Возняка «Запльований карлик реакції» в режисурі Станіслава Медзевського.

Вистава перенесла глядачів у часи сталінських репресій у Польщі. Сюжет надзвичайно хвилюючий, драматичний і актор відтворив ті трагічні події дуже реально та професійно. Глядачі співпереживали та наприкінці вистави ділилися враженнями, про напрочуд віртуозну дикцію, міміку та неперевершену гру актора Матеуша Новака.

Після закінчення вистави організатори, зокрема, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, начальник управління культури міськради Ольга Василиндра та директор театру ім. братів Шерегіїв Василь Марюхнич привітали Матеуша Новака з театральним дебютом в Ужгороді, а сам актор подякував усім присутнім на виставі глядачам за надзвичайно теплий прийом. Крім того, за його словами, Ужгород йому дуже сподобався і він назвав його маленьким Парижем.

Загалом за чотири дні в обласному центрі Закарпаття покажуть свої вистави 6 театрів.

Завтра в театрі «Бавка» пройде показ вистави «Я – Микола Гумільов» за участі актора Іване Курасбедіані з Грузії.

Початок о 19 годині.

Приходьте. Квитки в касах драмтеатру.

Довідки за телефоном: (066)292-22-65

zakarpatpost.net