Погода у Закарпатті на сьогодні, 22 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде хмарна, дощова погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +18 градусів.

Вже вранці небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Удень та ввечері очікується дощ, ближче до вечора він посилиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +20 градусів. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо вкриється хмарами, які протримаються до вечора. З середини дня і до його кінця йтиме сильний дощ.

У Воловці – +7 уночі і  +16 градусів удень. Ранок у Воловці буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. У другій половині дня очікується сильний дощ, який йтиме до самого вечора.

У Сваляві – +9 уночі і  +17 градусів удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари у Сваляві закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. З середини дня і до його кінця йтиме сильний дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +21 градус. У Тячеві хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Ближче до вечора дощ, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +18.

Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Перечині до кінця дня. З середини дня і до його кінця йтиме сильний дощ.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +15 градусів. День буде хмарним – з самого ранку у Великому Березному небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Удень піде дощ, який може посилитися ближче до вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +20. Вже вранці небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Усю другу половину дня йтиме сильний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +7, вдень – +17 градусів. Небо у Міжгір’ї цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. З середини дня і до його кінця йтиме сильний дощ.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +17 градусів. Ранок у Рахові буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися сильний дощ.

22 вересня вшановується пам’ять правовірних Іоакима і Ганни, батьків Діви Марії. 22 вересня визнають днем осіннього рівнодення – ніч рівняється з днем і збільшується: коротшим стає день і довшають вечори. Це явище вважається астрономічним початком осені. Також наші пращури спостерігали за павутиною: якщо вона була довгою, то це на ясну осінь і сніг передбачався нескоро.

Народні прикмети на 22 вересня

  1. Якщо людина народилася 22 вересня, то його талісманом є берил
  2. Якщо у цибулі багато лушпиння – прикмета, що зима буде суворою

zakarpatpost.net