Едіт Піаф показала в Ужгороді своє життя. ЕКСКЛЮЗИВ. ФОТО

Сьогодні – третій день Міжнародного театрального фестивалю «Монологи над Ужем».

Він запам’ятався показом на Малій сцені Драмтеатру вистави театру Kontra зі Словаччини «Макбет» Уільяма Шекспіра за участі відомого словацького актора Петера Чижмара та в театрі «Бавка» моновистави Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича (Дрогобич, Україна) «Едіт Піаф», акторка Олена Дудич.

«Едіт Піаф» – вистава про жінку, на долю якої випало багато страждань, починаючи від дитинства. Жила вона малою без матері з батьком, який, як здавалося дівчинці, навіть не любив її, і лише коли дитину захотіла купити подружня пара і він відмовився її продати, маленька Едіт дізналася, що батько її любить. Далі, ще зовсім юною, вона співала на вулиці, жила у злиднях, завагітніла, одна виховувала доньку, але дівчинка захворіла і померла.  Едіт була у відчаї, але не здавалась. Після цього її помітив власник кабаре й запросив співати до себе, але несподівано загинув. Після цього у смерті чоловіка запідозрили співачку. Утім вона й так не здавалась.

Потім була велика сцена, гроші, слава і велике кохання з Марселем. Вона не була його дружиною, але кохала чоловіка понад усе. Більше того – Едіт обожнювала свого боксера. Та так склалося, що коли він летів до неї, літак розбився і Марсель загинув.

Його смерть стала для неї великим ударом. Вона почала вживати алкоголь, наркотики і фактично втратила себе, як особистість. Але згодом усе ж опанувала себе, повернулась на сцену і залишилася вдячною всім, хто залишив свій слід у її долі.

“Це – не лише історія Піаф, це, до певної міри, й моя історія. Але показана через життєпис великої Едіт. Адже це авторська вистава. Ну а життя Едіт вистачило б, мабуть на сто, на двісті життів. Важко збагнути, як оця, така мініатюрна, тендітна жінка змогла все це пережити, витримати й зостатися в пам’яті людей тією великою Актрисою та Співачкою, якою і сьогодні згадує її світ”, – розповіла про виставу Олена Дудич.

Загалом вистава була дуже цікавою і акторка зіграла свою роль надзвичайно майстерно.

Після закінчення на неї чекали овації глядачів, подарунки від організаторів та квіти від вдячних ужгородців…

Нагадаємо, що організаторами фестивалю є газета «Неділя. Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада.

Уже завтра о 17-й годині в театрі «Бавка» творча майстерня «Театр у кошику» представить ужгородському глядачеві моновиставу за текстом Тадеуша Ружевича в перекладі Ярини Сенчишин «Стара пані висиджує», яку зіграє заслужена артистка України Лідія Данильчук

А о 19.30 також у театрі «Бавка» пройде показ моновистави Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької за п’єсою Теодозії Зарівни «Тринадцята жінка» – про долю відомої голлівудської актриси німецького походження. І хоча ім’я героїні у виставі не називають, однак лунає багато пісень Марлен Дітріх, а актриса – народна артистка України Наталія Лань – цитує уривки з роману Ернеста Гемінґвея. Таким чином глядач відразу розуміє, що йдеться про історію любові цих відомих людей.

Придбати квитки можна в касах лялькового театру та облмуздрамтеатру. 

Приходьте!!!

Довідки за телефоном: (066)292-22-65

 zakarpatpost.net