Погода у Закарпатті на сьогодні, 24 вересня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде хмарна холодна погода, дощитиме

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +9, удень – +14 градусів.

Ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ вранці посилиться. У другій половині дня він почне стихати і ближче до вечора закінчиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +15 градусів. На нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. З ранку буде йти сильний дощ, який припиниться тільки ввечері.

У Воловці – +5 уночі і  +11 градусів удень. До самого вечора у Воловці буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Вранішній дощ із грозою удень зміниться сильним дощем, який повинен закінчитися до приходу вечора.

У Сваляві – +7 уночі і  +13 градусів удень. До самого вечора у Сваляві буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Вранці очікується дощ із грозою, якому на зміну прийде сильний дощ, проте у другій половині дня він повинен припинитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +15 градусів. Ввечері погода у Тячеві проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Сильний дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Перечині – нічна температура становитиме +9, денна – +14.

Ранок та день у Перечині будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Нічний дощ вранці посилиться. У другій половині дня він почне стихати і ближче до вечора закінчиться.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +13 градусів. Весь день у Великому Березному буде хмарним. Дрібний дощ йтиме майже весь день. Вранці він може посилитися, проте до вечора поступово стихне.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +16. На нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Майже весь день йтиме сильний дощ, але ближче до вечора він повинен припинитися.

У Міжгір’ї – уночі  +5, вдень – +11 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується сильний дощ, який ввечері послабшає.

У Рахові буде уночі +4, вдень температура підніметься до +11 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Увесь день йтиме сильний дощ, який до вечора повинен послабшати.

24 вересня відзначається день преподобної Феодори (Федори) Олександрійської. З цього дня починається Золота осінь, яка триватиме до 15 жовтня. На Федору наші пращури спостерігали за бджолами: якщо вони відкривають вдруге льотку, то буде затяжна і тепла осінь. Цього дня бувають останні грози перед початком зими.

Народні прикмети на 24 вересня

  1. Якщо 24 вересня знову бджоли літати стали – осінь буде довгою
  2. Не можна починати ніяких справ на Федору – погана прикмета
  3. Якщо людина народилася в день 24 вересня, то в якості талісманів йому підходять такі камені, як олівін і аквамарин

zakarpatpost.net