Чи дійсно може фейсфітнес допомогти розгладити зморшки? Поради закарпатського тренера

Кожному хочеться бути гарним. Та якщо недоліки тіла можна приховати під одягом, то обличчя навіть замасковане макіяжем може видати вік людини. Причиною невдоволення собою у багатьох є зморшки, які з’являються з віком. Тому й не дивно, що зараз активно пропагуються різні засоби для їхнього розгладжування. Але така терапія коштує, як правило, дорого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Однак є засіб, який допомагає від них позбутись абсолютно доступним кожному шляхом – за допомогою спеціальних вправ.

Більше про це знає тренер з фейсфітнесу, людина, яка на собі перевірила гімнастику для обличчя і тепер навчає її азів інших – Світлана САМСОНОВА.

Тож сьогодні у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» під час наших «Недільних бесід» ми говорили про молодість і красу, зарядку для збереження  вроди, лікувальну гімнастику та багато іншого.

Чи дійсно може фейсфітнес допомогти розгладити зморшки?

Звичайно, може, якщо наполегливо працювати над собою. Адже у фітнес-залі людина тренується і має хороший результат і гарне тіло, але як перестає це робити, з часом ефект втрачається. Єдина різниця, що на тілі і на обличчі м’язи різні. На обличчі вони мімічні і їх тренувати потрібно по-іншому. Та в результаті позбутись можна не лише зморшок, але й різних набряків, заломів, поліпшити контури обличчя, підтягнути проблемні ділянки за рахунок укріплення м’язів. Первинні зморшки з’являються у вигляді ледь помітних ниточок, однак якщо не вживати ніяких заходів, то з часом виникають серйозні проблеми естетичного плану. У той же час якщо здійснювати цілеспрямовані дії в боротьбі зі зморшками, то цілком реально уповільнити процеси старіння шкіри.

Скільки часу має займати зарядка?

На початку роботи вправи займають досить багато часу, поки людина вчиться. А далі, коли починає відчувати своє обличчя, вже розуміє, чого йому необхідно більше, чого менше. Загалом багато вправ можна робити протягом дня. Наприклад, коли є вільна хвилинка за кермом, у туалетній кімнаті. Зазвичай зранку робимо вправи для шиї, щоб розбудити обличчя, покращити лімфотік, а загальні  вправи можна робити ввечері. А взагалі, коли вже сформована певна система, це займає хвилин 15 – не більше. Ми працюємо з м’язами шиї та м’язами обличчя (зона лобу, повік, скул, щік, зона під підборіддям). Для тих, хто тільки почав робити вправи, не варто поспішати, і пробувати все відразу. Почніть з 1-2 вправ, по 2-3 підходи. Потім, додайте і вправи, і кількість підходів.

Коли можна помітити перший позитивний ефект?

На собі особисто я його помітила вже через два тижні. Але я займалася сумлінно щодня, старанно виконувала всі вправи, які мені радив тренер. Але не можна займатися тільки м’язами обличчя. Краса нашого обличчя починається з хребта і шиї. Якщо в жінки гарна постава, збережена статика шиї, відповідно і обличчя довго буде мати гарний вигляд. А якщо є проблеми з шиєю, починати треба саме з неї. Коли ми пропрацюємо м’язи шиї, це одразу позитивно «відгукнеться» на обличчі. А потім починаємо працювати з зонами, які людину хвилюють найбільше.

zakarpatpost.net