АНОНС. Закарпатський парубок Петя із хрестом на плечах шукає наречену, але дуже впертий

На Закарпатті все частіше почали з’являтися екзоти. Це і страуси, і американські кози, і полярні вовки, і багато інших цікавих тварин. Ослів у нашому краї всього декілька. Нещодавно газета «Неділя Закарпатські новини» писала про християнську ослицю Дельфіну з Хуста, яка живе на страусиній фермі. А цими днями нашому журналісту поталанило познайомитися з чарівним Петром, ослом з-під Мукачева, який також мешкає поміж страусами, і, до речі, шукає наречену, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Петя дуже симпатичний парубок. Йому всього 1,5 року, але на вигляд віслючок зовсім дорослий.

На Мукачівщину він потрапив з Іршавсь-кого району. Господар купив його в тамтешнього лікаря. Нового підопічного одразу полюбив, оточив турботою і увагою, але тварина виявилася досить норовливою, як кажуть, з характером.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Справа в тому, що Петя дуже впертий. Якщо в нього немає бажання, він навіть не зрушиться з місця. Тож репутація впертюха, яку має віслюк, виявляється, цілковито відповідає дійсності. На фермі це можуть підтвердити.

Однак символом упертості осел був не завжди. У Стародавньому Єгипті цих вуханів  цінували як тварин бога пустелі, хаосу і люті Сета, християни зробили його символом терпіння, смирення та бідності. А в Стародавній Греції осел спочатку був уособленням дурості, оскільки міфічний цар Мідас за своє недоумство отримав ослячі вуха, а в Середні віки – провини, бо там злочинців у якості покарання возили вулицями на віслюку.

А от у індоєвропейців осел вважався божественною твариною, якій поклонялися і вірили в те, що вона наділена певною надприродною силою.

Чи є у Петі якісь диво-якості? Як він розважається з дітьми? Що любить їсти? Чому в нього на спині – особливий знак?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 20 вересня.

zakarpatpost.net