Закарпатцям сьогодні розповіли, як то бути тринадцятою жінкою. ЕКСКЛЮЗИВ

Сьогодні в рамках Міжнародного  театрального фестивалю «Монологи над Ужем» у театрі «Бавка пройшли аж дві вистави львівських театрів: «Театр у кошику» – «Стара жінка висиджує» (заслужена артистка України артистка Лідія Данильчук) та  Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької «Тринадцята жінка» у виконанні народної артистки України Наталії Лань (автор – Теодозія Зарівна, режисер-постановник – народна артистка України Алла Бабенко).

«Тринадцята жінка» – це зворушлива історія епістолярного роману двох знаменитостей – кіноакторки та письменника Ернеста Хемінгуея, який називав свої стосунки з Марлен Дітріх «несинхронізованою пристрастю», бо в нього прокидалися почуття, коли вона була заміжня, і навпаки. Реально вони зустрічалися разів із десять, не більше. А листування з одкровеннями тривало майже тридцять років! У листах було стільки пристрасті, що навряд чи можна назвати ці відносини просто дружбою… Марлен – Наталія Лань у фіналі п’єси дякує Богу за все, що було, а головне – за дар кохання…

Вистава справді зворушлива і романтична, часом глядачеві хотілося сміятися, а часом – плакати, співпереживати, навіть підтримати нещасну закохану жінку, яка просто обожнювала чоловіка своєї мрії, який писав про неї романи, але більшість часу перебував на війні.

Після закінчення вистави, актрису привітали організатори і подякували їй за професійну та неймовірно емоційну гру, і за те, що долучилася до Міжнародного фестивалю «Монологи над Ужем».

Нагадаємо, що організаторами фестивалю є газета «Неділя. Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада.

Завтра, в заключний день фестивалю, в Ужгородському замку о 18-й годині Фестиваль завершиться монодрамою «Художник плакатів» театру «Ararat» із румунського міста Бая-Маре. Яскраву та неперевершену гру у цій п’єсі представить актор Клаудіу Пінтікан.

zakarpatpost.net