АНОНС. На Закарпатті жив монах, що лікував молитвами. Навіть зараз його мощі зцілюють

Отець Йов також часто передбачав майбутнє, і його пророцтва завжди збувалися

На Закарпатті були монахи, що молитвами творили дива. Їхні слова доносилися до Бога і прохання збувалися. Одним з таких був преподобний Йов, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «Поради»

Народився Іван Кундря, а саме так звали його в світському житті, 18 травня  1902 року в селі Іза Хустського району. Родина була багатодітною. Він мав п’ятьох братів та трьох сестер.

Батьки Георгій та Анна виховували дітей у любові до інших та до Бога, вчили молитися, бути чуйними та справедливими людьми.

Так склалося, що в часи юності майбутнього подвижника до Ізи прибув із Мараморош-Сиготу (нині місто на території Румунії) ієромонах Амфілохій. Оскільки в ті часи територія краю входила до складу Австро-Угорщини, православ’я нерідко переслідувалося. Тож монах зазнавав поневірянь і переховувався. Родина Кундрі дала йому притулок, а Іван разом із братом приносили їжу.

Між  Амфілохієм та маленьким закарпатським хлопчиком було багато задушевних розмов.

А одного разу Амфілохій показав Івану та його брату хрестик і сказав, що він незвичний, бо той, хто його поцілує, потім повинен стати монахом. Хлопці не спали всю ніч, а вранці обидва виявили бажання поцілувати його. У майбутньому справді обидва стали монахами.

Але перед тим Іван Кундря подолав ще чимало випробувань.

Як він став монахом?  Як навчав учнів? Які чудесні зцілення зробив?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері популярної на Закарпатті газети «Поради».

Купуйте свіжий номер газети «Поради» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 14 вересня.

zakarpatpost.net