Ужгородом розгулюють африканські собаки, які не гавкають

В Ужгороді все частіше з’являються унікальні тварини і рідкісні породи собак.

Журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» поталанило познайомитися з господарем надзвичайно цікавого чотирилапого. За його словами, у місті всього три собаки басенджі. Родом вони з Африки. Вмиваються, як кішки, лапками і майже не вміють гавкати.

Ці симпатичні невеликі гладкошерсті собаки зі стоячими вухами і туго загнутим в кільце хвостом можуть обіймати хазяїна лапками за плечі, наче люди.

Вони дуже граційні, тому їх часто порівнюють з газеллю.

Ужгородський африканець гуляє містом на повідку. До людей він ставиться мирно, а от із іншими тваринами може поконфліктувати.

«Хоч басенджі майже не гавкають, та це не означає, що ці собаки мовчуни. Вони нерідко бурмочуть, охають, фиркають, гарчать», – розповів господар чотирилапого.

Більшість представників цієї породи дуже не люблять контактів з водою. Вони готові на все, аби тільки уникнути купання. З іншого боку, можуть зовсім не помічати дощу, якщо чимось дуже захоплені. Вважається, що басенджі не викликають алергію і практично не пахнуть, навіть коли їхня шерсть намокає.

Ці тварини досить розумні і добре піддаються дресируванню.

Щоправда, коштують немало.

Як зізнався наш знайомий, шість років тому він заплатив за цуценя 9 тисяч гривень, а зараз у Києві за них просять від 16 до 38 тисяч.

zakarpatpost.net