В Ужгороді біля супермаркету зустрічає покупців собака-бомба

На Минайській її знають майже всі. Вона часто лежить прямо між дверима при вході у супермаркет.

Собака настільки товста, що пересуватися їй важко.

Від переїдання стала лінивою і багато часу лежить. Навіть коли її гладять, може навіть не поворухнутися. Реагує лише на їжу. А її щедрі ужгородці часто дарують чотирилапій милій тваринці.

Собака мирна, стерилізована, з нею дехто навіть фотографується.

Усе це добре, біда лише в тому, що від зайвої ваги скорочується її життя, адже з такими габаритами чотирилапа веде малорухливий спосіб життя.

За словами ветеринарів, від зайвої ваги життя тварин скорочується.

Але цю собаку загодовують булочками, від яких вона товстіє ще більше.

Тому потрібно знати, чим найкраще годувати домашніх улюбленців. Передусім, як наголошують ветеринари, широко розрекламовані сухі корми є далеко не найкращим варіантом. Для їх виготовлення, принаймні більшості, використовують не натуральні продукти, а різні відходи: кістки, пір`я, шкури, неякісні субпродукти. Та й вміст мінеральних солей в цих кормах дуже великий. Ці інгредієнти можуть сильно підірвати здоров`я тварини.

Крім того, якщо про те, що собаки люблять м’ясо відомо всім, то не всі знають про те, що їх раціон неодмінно повинен містити овочі. Найкращий варіант – цвітна капуста, морква, спаржа, зелена квасоля, приготовані як окремо, так і в поєднанні з кашами та м`ясом.

Хліб та борошняні вироби з меню потрібно взагалі виключити. Саме вони є причиною надлишкової ваги.

Отже, дбайте про своїх чотирилапих і нехай вони будуть здоровими.

zakarpatpost.net