Що сказав Порошенко про угорські паспорти на Закарпатті

Президент Петро Порошенко вимагає поваги до суверенітету України так само, як Україна поважає суверенітет інших держав.

Про це він заявив у суботу, відповідаючи на питання про те, як можуе вплинути на українсько-угорські відносини “паспортний скандал”, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Моя позиція як президента: я буду захищати українських громадян, де б вони не були – на сході, на заході… Захищаючи наших громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги”, – сказав Порошенко.

Він також зазначив, що із заявою щодо видачі жителям Закарпаття угорських паспортів виступило Міністерство закордонних справ України, і підкреслив, що згоден “з кожною його буквою”.

Як повідомлялось, у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв’язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження у зв’язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області за статтею про державну зраду.

zakarpatpost.net

One thought on “Що сказав Порошенко про угорські паспорти на Закарпатті

  • 02.10.2018 at 16:22
    Permalink

    а кримінальне провадження щодо видачі паспортів ерефії регіоналам, Румунії, Польщі, Ізраїлю і т.д. здійснюється? Чому така вибірковість?

Comments are closed.