Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 вересня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ужгородський стиліст-візажист розповів про секрети омолодження, неправильну косметику та мертве волосся

Бути гарними хочеться всім, а найбільше – жінкам. Аби сподобатися чоловікам, багато хто вдається до різних хитрощів. А дехто справді змінюється – як внутрішньо, так і зовнішньо – починає більше доглядати за шкірою, волоссям, змінює гардероб, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Мистецтво перетворення – річ тонка. Але цікава. І найбільше про те, як змінити жінку, зробити її більш вродливою, підкреслити її вроджену красу і приховати недоліки, знає стиліст-візажист із Ужгорода Юрій Абросімов, людина з більш ніж 35-річним стажем, справжній майстер, педагог і просто цікава особистість.

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ним про зачіски, макіяж, косметику та красу.

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ розповів, чому Закарпаття з його унікальною природою є лідером за серцево-судинними захворюваннями в Україні, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Василя Лазоришинця багато хто знає на Закарпатті. Вихідець із Хустщини, починаючи свій шлях у медицину з простого лікаря, став відомим кардіохірургом, займав посаду Міністра охорони здоров’я, є академіком Медичної Академії наук України, очолює Інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Крім того, він завжди підтримує хворих закарпатців, ніколи не відмовить ні консультацією, ні допомогою.

Тож сьогодні у рубриці «Я#Успіх» газета «Неділя Закарпатські новини» познайомить вас із заслуженим лікарем України, доктором медичних наук і надзвичайно талановитим та успішним закарпатцем. Людиною, яку називають живою легендою  і серцем української медицини.

Деякі населені пункти мають доволі смішні назви. Такі є у всьому світі, маємо їх і ми.

Скажімо, в Мукачівському районі є село з населенням 1186 осіб, що займає площу 2,268 м2. Називається воно Лохово. Кілька років тому стояло питання про заміну назви, але місцеві мешканці цього не захотіли, та й під закон про декомунізацію назва не підпадає. До речі, в Росії є аж шість сіл із такою ж назвою, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Справа в тому, що раніше наш край входив до складу Австро-Угорщини. Тоді всі назви писалися латинню. І тоді були два села – Мале Логово і Велике Логово – Nagy Loho та Kіss Loho. Тобто літери «х»  у назві не існувало. Згодом, уже за Чехословацького правління «г» трансформувалася у «х». Так і вийшло Лохово.

Сотні тисяч тварин помирають у муках, аби стати чиєюсь шубою і мільярди, щоб  потрапити на чиюсь тарілку. Це добре розуміють свідомі українці, які сьогодні майже в усіх обласних центрах держави провели акцію на захист братів наших менших.

Хоча є багато країн, які живуть без використання м’яса тварин у їжу та не одягають шкіряні й хутряні вироби і це – одні з найбільших у світі, в Україні тварини практично поза законом. Над ними знущаються, їх вбивають навіть задля розваг. Винних при цьому майже ніколи не карають.

Згадаймо убивць рисі на Рахівщині, вбивць ведмедя та косулі там же, обезголовлених собак, проткнутих на металеві кілки котів в Ужгороді, отруєних чотирилапих у різних райцентрах області.

Сумна статистика і невтішні прогнози.

А скількох новонароджених цуценят та кошенят топлять закарпатці в наших річках, відбираючи в них шанс на життя, скількох домашніх улюбленців викидають на вулиці, коли вони їм набридають!

Тож сьогодні свідомі ужгоородці вийшли під стіни ОДА, зібралися на площі Народній із плакатами, аби озвучити те, про що не можуть сказати нещасні тварини.

Учасників зібралося близько сотні, серед них і матері з дітьми. Більшість прийшли з собаками.

У Боздоському парку в Ужгороді пройшли дитячі велоперегони.

Відкритий Кубок м.Ужгорода з велоспорту-маунтенбайк серед дітей та молоді (аматорів) «ВЕЛО-ЛІДЕР» через погодні умови перенісся на тиждень.

Але зараз, незважаючи на прохолоду, учасників зібралося чимало. Змагаються як маленькі трирічні велосипедисти, так і 16-річні підлітки.

За словами організаторів уже традиційне свято спорту та здорового відпочинку дітей проходить у рамках Дня міста та з метою пропагування активного відпочинку та здорового способу життя, формування традицій активного сімейного відпочинку, залучення уваги громадськості до безпеки дітей та дорослих під час вело-прогулянок в містом, порушення питання розбудови вело-інфраструктури та формування велокультури в місті.

Також у Боздоському парку для маленьких художників пройшов малюнковий конкурс «Ужгород-велосипедний».

Хтось квапиться у справах, хтось поспішає на роботу, хтось іде на покупки, хтось – до церкви… а бідна безпритульна собака в ящику з-під бананів самотньо зустрічає бань на автовокзалі в Мукачеві.

Хоч у місті аж два притулки, та всі вони не можуть вмістити усіх чотирилапих безхатьків.

Добре, що в місті багато волонтерів, які піклуються викинутими на вулицю тваринами та багато добрих людей, які охоче їх підгодовують.

Проте, на жаль, безпритульних все одно багато, особливо в таких місцях, як вокзали. Туди нерідко їх викидають ще цуценятами, думаючи, що якось вони виживуть. Проте виживають далеко не всі.

Сумно, що в нашій державі тварини настільки безправні. Та що говорити про них, коли й серед людей теж багато таких, у кого немає даху над головою.

Молодий, забезпечений син власниці одного з кафе в Хусті, здавалося б, міг би собі без проблем знайти дівчину і мати з нею насичене й цікаве інтимне життя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Але молодик чомусь вирішив зваблювати літніх жінок, яких змушував до близькості. Одна з них зазнала таких травм, що ледве вижила.

Юлія йшла на роботу рано, ще в сутінках (імена дійових осіб у матеріалі замінено). Була десь п’ята година. Раптом позаду на неї хтось напав і затулив рота, щоб не кричала. Незнайомець почав тягти її на подвір’я колишнього дитсадка. Жінка пручалася, дуже перелякалася. Чоловік вдарив її кулаком у обличчя, аби не чинила опору. Юрій наказав виконувати все, що він скаже, і повалив нещасну на землю. Юлія пробувала вирватись від нападника, але їй не вдавалося. Тим часом молодик почав її роздягати. Щоб ще більше залякати свою жертву, сказав, що коли вона виявлятиме непокору, покличе ще двох друзів, які чекають його неподалік, й тоді зґвалтує її не він сам. А одразу всі троє.

Юлія вирішила більше не робити опору. Тож коли Юрій довершив справу до кінця, оглянув її руки та шию, перевіряючи, чи має при собі жінка золоті речі. Не виявивши їх, забрав у нещасної сумочку з грошима.

zakarpatpost.net