Чи мріють закарпатці опинитися у ліжку з Путіним

Під час нещодавніх дебатів у Європарламенті екс-прем’єр Бельгії Гі Вергофстадт процитував сенатора Джона Маккейна та назвав Віктора Орбана «неофашистом у ліжку з Путіним». Висловлювання не просто принизило угорського прем’єр-міністра, але і поставило на порядок денний питання про санкції проти Угорщини. Адже всі реформи нашої західної сусідки неодноразово і жорстко критикувалися усіма країнами Євросоюзу як такі, що суперечать європейським цінностям, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Якщо звести всю політику до абсурду, який дуже люблять поляки – на нинішній день єдині союзники Орбана у цивілізованому світі, якщо проекспериментувати і проілюструвати ситуацію з панами Орбаном та його східним патроном зображеннями із Камасутри, якщо постаратися піднятися своєю пребагатою уявою на висоту іронії та сарказму, тобто на висоту цинічного пташиного польоту над президентськими ліжками, то вийде досить таки яскрава картина, яка багато чого може пояснити в питанні усвідомлення нами перебігу історії та політичної ситуації у світі.

Але почнемо з аргументів учених мужів у відповідній досліджуваній нами сфері людської діяльності. Отже, за науковими висновками відомих університетів у світі, зокрема у США, перегляд порнографічного відео значно збільшується під час та після виборів. Наприклад, у 2004-му, коли Буш виграв вибори, республіканці стали дивитися більше порно, а у 2008-му, коли переміг Обама, дивитися порно більше стали ліберали. Тобто хто програє – відчуває потребу утвердитися у своїх очах віртуально. І що характерно – дивляться 70% сюжетів з елементами насильства. Певно, після такої всесвітньої ганьби, яку довелося пережити Віктору Орбану, не тільки він, але і всі його прихильники в Угорщині та поза її межами масово задовольняли свої інтимні природні потреби перед телевізорами та комп’ютерами, у гордій самотності переглядаючи відповідні фільми та програми. Ну і супроводжували, певно, перегляд ще і якимись діями.

Але це тільки сухі дослідження вчених. А як же наша уява, наша фантазія? А вона вже намалювала десятки поз, у які ставить путлер товаріща Орбана у власному ліжку. Знаковим є те, що всі ці пози категорично заборонені в Росії. І ця категоричність у несприйнятті одностатевих стосунків суперечить європейсь-ким цінностям. Позиція (тобто поза) Віктора вигідна Володимиру: обличчям він обернений до Європи, а протилежною стороною тіла – до Росії. Той і користується. Тобто користує. У свою чергу Європа ставить у позу і Орбана, і Путіна. Що відчуває один і дру- гий – у цій ситуації сказати важко. Але найбільш боляче дивитися на лідера угорської партії «Фідес». Адже його одночасно використовують протилежні сторони. І в хвіст, і в гриву, як каже мудрий народ.

Треба сказати, що збочені бажання активного неофашиста Путіна однозначні та вже відомі всім, незважаючи на масовану контрпропаганду з-за порєбріка. Він хоче ставити у позу всіх – увесь білий світ, «любити» все, що рухається. Не знаю як це називається в наукових колах, але це явна патологія. Хворий лідер хворої країни без яскравих ознак однієї нації, але із ознаками політичного конгломерату народів, пхає свій ніс (чи інший орган) куди йому заманеться. У багатьох, навіть віддалених країнах присутня армія кремлівсь-кого карлика. Грузія, Україна, Молдова потерпають від прямої агресії. Білорусь майже розчинилася у кислотному сере-    довищі братніх та задушливих обіймів сусіда. Сирія втрачає життя своїх громадян у великій мірі завдяки втручанню у свої внутрішні справи довгорукої Росії. Розпалювання ворожнечі між країнами та всередині країн – одна із цілей Мокші. Вплив на політику США проявився під час виборів Трампа. Безпека фінансових систем багатьох країн страждає від кібератак із території країни Моксель. Інформаційний вплив цього монстра на величезну кількість народу по всій земній кулі перевищив усі норми. Оперативні маніпуляції інформаційними повідомленнями, перекручування фактів та неправдива інформація вводять в оману багатьох та дозволяють вести гібридну війну з усім цивілізованим світом. Тобто здійснювати статевий акт неприродним способом з багатьма та ще й постійно міняючи партнера.

Все це можна розцінити як своєрідну компенсацію сексуальної незадоволеності Володимиром Путіним. З дружиною розлучився, з гімнасткою нічого путнього не вийшло, Медведєв, Лавров і Кисельов, певно, не здатні задовольнити всі забаганки хазяїна. Медведчук надто худий, а Лукашенко застарий. До речі, «Український вибір» відрізняється від Орбанового угорського вибору тим, що гібридному українцю не потрібно дотягуватися до свого сумнівного задоволення через територію сусідньої країни – він регулярно літає у розпусний і збочений Кремль.

Диктатор путлєр, як будь-який диктатор у всі часи та у всіх народів, і це загальновідомо, не може мати особистого щастя. Тому він викликає жалість. Тому він страждає. Тому нудиться. Потім від страждань і нудьги пробує рятуватися дикими розвагами, злочинами, ґвалтуванням своїх сусідів та свободи власного народу, здорового глузду та миру у світі.

До речі, його ізольованість від суспільства страхом бути убитим, його хованки та публічні маніпуляції з двійниками, його хворобливі комплекси, його взуття на платформі, його сексуальна незатребуваність та нереалізованість проявляються ще й у інший спосіб. Надмірна зацікавленість жінками, підсвідомі проколи на міжнародній арені, пов’язані саме з протилежною статтю, зробили його посміховиськом. Анекдоти з перчинкою, які він дозволив собі розказувати пані Меркель, бажання зігріти власним пальтом жінку китайського політика, пояснення економічної ситуації в країні прикладом анекдоту з сексуальним підтекстом та інші казуси приклеїли до президента північної країни клеймо «сексиста» та «шовініста».

Але парадоксальним, з моєї точки зору, є не все це. А що? – спитаєте ви. А те, що у Росії тисячі жінок, за даними соціологічних опитувань, мріють опинитися з президентом у одному ліжку. І розчаровуються. Бо там уже лежить Віктор Орбан…

Василь КУЗАН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net