Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 1 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатка вдарила щойно народжену доньку дошкою по голові, загорнула у поліетиленові пакети зі сміттям і попросила сусіда викинути, але вирок при цьому отримала досить лояльний.

Більшість людей суворо засуджують тих, хто відмовляється від власних дітей, кидає їх напризволяще, здає до дитячих будинків або просто не займається їхнім вихованням. Утім деколи навіть такі дії є набагато етичнішими, ніж вчинок молодої жінки з Виноградівщини, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Навіть відмову від малюка за певних обставин можна зрозуміти, але не вкладається в людську логіку, як можна позбавити життя власну дитину.

Cтаріння – це біологічний процес, який не залежить від бажання чи способу життя

Науковці з Каліфорнійського університету вважають, що старіння – це біологічний процес, який не залежить від бажання чи способу життя. Та фактом залишається те, що одні люди у 70 років виглядають на 50, а інші вже у 30 почуваються як на 50, пише Погляд.

І вигляд не завжди залежить від їхніх корисних чи шкідливих звичок. Зі слів науковців, 5% жителів планети генетично запрограмовані на раннє старіння і передчасну смерть, навіть якщо будуть дотримуватися усіх можливих правил здорового способу життя.

Росіян, що мали намір потрапити до країн ЄС поза пунктами пропуску, затримали сьогодні вночі прикордонники відділу «Тиса» Чопського загону.

Про це повідомляється на сайті Чопсського прикордонного загону.

Перетнути українсько-угорський кордон правопорушники намагались неподалік населеного пункту Есень Ужгородського району. Інформацію про можливу спробу порушення державного рубежу прикордонникам завчасно надали оперативні співробітники Західного регіонального управління. Тому у  вказаний район було вислано прикордонний наряд відділу «Саловка». Військовим вдалось зупинити нелегалів, коли ті вже знаходились за п’ятдесят метрів від лінії кордону. Двоє чоловіків мали при собі паспортні документи громадян Російської Федерації. Під час перевірочних заходів правоохоронці встановили, що затримані мали намір незаконно потрапити до країн ЄС з метою покращення умов життя.

Угорські консульства на Закарпатті сім років надають мешканцям області, які є громадянами України, угорське громадянство. Про це у коментарі УНН повідомив прес-секретар Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас.

“Генеральні консульства Угорщини на Закарпатті у Береговому та Ужгороді уже сім років видають паспорти громадян Угорщини мешканцям Закарпаття, які є громадянами України. Це трохи дивна ситуація, коли зараз такий резонанс викликає відео того факту, який відомий вже 7 років”, – зазначив Галас.

За його словами, Україні потрібно визначитися: чи дозволяти подвійне громадянство, чи заборонити його.

Сніг на горі Піп Іван випав ще у вересні. Скоріш за все, там сніжитиме аж до наступної весни.

Однак фото зимової казки вражають.

Оприлюднив їх Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Зараз біля обсерваторії дійсно неймовірні пейзажі.

Зі світлин видно, як гірські зребти вкрила білосніжна ковдра.

Під час нещодавніх дебатів у Європарламенті екс-прем’єр Бельгії Гі Вергофстадт процитував сенатора Джона Маккейна та назвав Віктора Орбана «неофашистом у ліжку з Путіним». Висловлювання не просто принизило угорського прем’єр-міністра, але і поставило на порядок денний питання про санкції проти Угорщини. Адже всі реформи нашої західної сусідки неодноразово і жорстко критикувалися усіма країнами Євросоюзу як такі, що суперечать європейським цінностям, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Якщо звести всю політику до абсурду, який дуже люблять поляки – на нинішній день єдині союзники Орбана у цивілізованому світі, якщо проекспериментувати і проілюструвати ситуацію з панами Орбаном та його східним патроном зображеннями із Камасутри, якщо постаратися піднятися своєю пребагатою уявою на висоту іронії та сарказму, тобто на висоту цинічного пташиного польоту над президентськими ліжками, то вийде досить таки яскрава картина, яка багато чого може пояснити в питанні усвідомлення нами перебігу історії та політичної ситуації у світі.

29 вересня о 22:33 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу у с. Гайдош Ужгородського району

Горів житловий будинок, що належить 48-річному місцевому жителю. Для ліквідації  займання до місця було направлено вогнеборців 16-державної пожежно-рятувальної частини смт Середнє. Усього працювало дві одиниці техніки та 8 рятувальників. О 23:10  пожежу на площі 60 кв. м. вдалося локалізувати й о 23:55 ліквідувати повністю, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

У ході її гасіння всередині будинку рятувальники виявили тіло власника помешкання.

Закарпатки просять намалювати родимки на обличчі, надати кольору соскам, об’єму губам та зробити 6D брови, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож що таке татуаж, скільки він тримається, чим відрізняється від тату, для чого закарпаткам взагалі штучна краса? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла майстер перманентного макіяжу – татуажу Наталія ШАФРАН.

– Наталю, розкажіть, будь ласка, що таке татуаж і чим власне він відрізняється від татуювання?

– Це абсолютно різні речі. Татуаж, мікропігментування, перманентний макіяж – це колорування ділянок шкіри обличчя методом введення за допомогою голки спеціального антиалергічного, стабільного пігмента в верхній шар дерми, а тату – це мистецтво відтворення на шкірі графічних та мальовничих зображень у різних стилях на глибині 2, 5-3, 5 мм. Татуювання буде триматися на тілі все життя, а перманентний макіяж в середньому від 1 до 3 років.

30 серпня 2018 року, біля 05:30 – 06:30 ранку, в селі Ганичі Тячівського району, невідомі зловмисники підпалили храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (настоятель храму протоієрей Юрій Кадар).

Про це повідомляє прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

Будівництво храму було завершено в березні цього року та освячено в травні Преосвященнійшим Віктором (Бедь), єпископом Мукачівським і Карпатським, керуючим Карпатською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви.

Як повідомив настоятель храму протоієрей Юрій Кадар з 06:30 по 14:00 на місці злочину, після знешкодження пожежі, працювали експерти пожежники та представники поліції. Також важливою деталлю є те, що храм був знеструмлений, тому версія загорання через коротке замикання чи не справність електропроводки була відкинута одразу. Окрім того, до приміщення храму у період після 19.00 29 серпня представники місцевої релігійної громади не заходили, відповідно причиною пожежі не могло бути і запалення від запалених свічок. Більше того, напередодні даної пригоди жодні богослужіння та треби в храмі не проводились і свічки не запалювались.

Вчора ввечері о 19:25 до ДПРЧ-6 надійшло моторошне повідомлення від чергового поліції.

Правоохоронець розповів про те, що близько 16:34 у Королеві, що на Виноградівщині, жінка 1945 року народження скоїла самогубство, пише pmg.ua.

На власному дворогосподарстві закарпатка облилася легкозаймистою речовиною та підпалила себе. Жінка померла.

zakarpatpost.net