Молдаванин побив закарпатця до смерті, а тіло заховав у лісі

Їхали на возі і посварились через перевищення швидкості

На початку лютого місцеві мешканці виявили в лісопосадці села Біла Церква Рахівського району присипане гілками тіло чоловіка. Перелякані страшною знахідкою, ще й виявленою опівночі, люди негайно викликали поліцію, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як з’ясувалося пізніше, то був труп 55-річного мешканця села Великий Бичків.

«Правоохоронці з‘ясували, що між потерпілим та його 47-річним товаришем-іноземцем, який перебував на Закарпатті на заробітках, виникла конфлікт-на ситуація. У ході суперечки останній наніс закарпатцю тілесні ушкодження. Після цього чоловік відтягнув непритомного до лісосмуги, прикрив гіллям та одягом, а сам з місця злочину втік», – повідомили поліціянти.

Микола був сезонним робітником із Молдови. На Закарпаття він приїхав підзаробити до грошовитих місцевих. Тут же він познайомився з Іваном.

Того дня вони разом їхали на підводі, запряженій кіньми. Але між чоловіками виникло непорозуміння, вони посварилися. Перед тим обидва добряче випили, тож словесні баталії були запальними та амбіційними. Раптом іноземець зірвався і почав лупцювати закарпатця.

Кулаками та взутими ногами він наніс декілька ударів в область голови, тулуба та грудей. Від побоїв чоловік втратив свідомість. Зрозумівши, що трапилось непередбачуване, Микола відтягнув Івана  до лісу, прикрив одягом, гілками і залишив.

На суді чоловік пояснив, що трагедія сталася ще 7 січня, тож, як і заведено на Закарпатті на Різдво, знайомі добре хильнули оковитої.

«Близько 20 години ми разом поїхали на возі у справах, – запевнив він. – Керував візком я, а Іван сидів поруч. Через те, що ми їхали досить швидко, почали сваритись, бо це йому не подобалося. Згодом конфлікт переріс у бійку. Я бив його кулаками в голову та ногами по тілу, від чого Іван втратив свідомість. Перелякавшись, я відтягнув тіло від дороги в кущі, де сховав, прикривши його гілками та одежею, а сам поїхав геть».

Свою провину чоловік визнав, у скоєному каявся, але було пізно.

Отже, суд засудив його до семи років та трьох місяців позбавлення волі. Оскільки Микола не мав постійного місця проживання і вже тривалий час жив на Закарпатті, а повертатись додому не збирався, у нього хоч буде дах над головою, постійна їжа та можливість ще залишитися в Україні.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net