Закарпатець бив та ґвалтував жінок і за це йому нічого не було

Дубасив щосили у голову, кулаками та ногами в живіт, тримаючи рукою за волосся

Молодий, забезпечений син власниці одного з кафе в Хусті, здавалося б, міг би собі без проблем знайти дівчину і мати з нею насичене й цікаве інтимне життя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Але молодик чомусь вирішив зваблювати літніх жінок, яких змушував до близькості. Одна з них зазнала таких травм, що ледве вижила.

Юлія йшла на роботу рано, ще в сутінках (імена дійових осіб у матеріалі замінено). Була десь п’ята година. Раптом позаду на неї хтось напав і затулив рота, щоб не кричала. Незнайомець почав тягти її на подвір’я колишнього дитсадка. Жінка пручалася, дуже перелякалася. Чоловік вдарив її кулаком у обличчя, аби не чинила опору. Юрій наказав виконувати все, що він скаже, і повалив нещасну на землю. Юлія пробувала вирватись від нападника, але їй не вдавалося. Тим часом молодик почав її роздягати. Щоб ще більше залякати свою жертву, сказав, що коли вона виявлятиме непокору, покличе ще двох друзів, які чекають його неподалік, й тоді зґвалтує її не він сам. А одразу всі троє.

Юлія вирішила більше не робити опору. Тож коли Юрій довершив справу до кінця, оглянув її руки та шию, перевіряючи, чи має при собі жінка золоті речі. Не виявивши їх, забрав у нещасної сумочку з грошима.

Незрозуміло, для чого це робив цілковито матеріально забезпечений хлопець, адже в грошах він не мав потреби, а в Юлії то були всі її заощадження.

Ось як про це розповіла жінка під час слідства:

«Йдучи вулицею, раптом я почула позаду себе кроки. Повернувшись назад, побачила на відстані 20 метрів від себе молодого чоловіка високого зросту. Невдовзі зрозуміла, що він біжить за мною. Незнайомець схопив мене правою рукою за рот, наказав мовчати та почав тягти у двір. Я впала і при цьому схопила хлопця за генеталії. Це його розсердило, він почав мене бити. Я втратила свідомість. Прийшовши до тями, побачила, що кофта в мене на голові.  Хлопець наказав не кричати, мовляв, інакше покличе ще двох друзів, які знаходяться неподалік. Після цього зґвалтував мене природним та неприродним шляхом і наказав лежати, а сам оглянув мені шию та руки на наявність золотих речей, однак, не знайшовши нічого цінного, втік у невідомому напрямку», – зізналася вона.

Через місяць у місті було свято. Юрій із друзями трохи випив і вирішив піти з ними до ресторану. Там у компанії знайомих відпочивала Марія. Спочатку хлопець пограв із власником у більярд, а потім спустився до зали, де відпочивали інші. Там він побачив Марію, що зі знайомими сиділа за одним зі столиків. Юрій підсів до неї, але між ними виник конфлікт, і жінка облила молодика горілкою.

Ображений хустський дон жуан вирішив помститись. Коли жінка поверталася додому, відстала від компанії, бо вирішила зателефонувати синові, щоб її зустрів. Цим скористався Юрій. Була глибока ніч, на вулицях було безлюдно. Тож він  затягнув жінку у темний провулок і почав лупцювати.

Але цього йому виявилося замало. Відчуваючи безкарність, Юрій почав змушувати свою наступну жертву вступити з ним у близькість. Та Марія опиралася, казала, що в неї є чоловік, намагалася втекти від нападника. Утім це ще більше розлютило хустянина. Він почав її щосили гамселити. Бив у голову, кулаками та ногами в живіт, тримаючи рукою за волосся.

Жінці стало погано, і вона почала непритомніти. Тоді Юрій зірвав із неї повністю весь одяг і почав ґвалтувати. Марія періодично то втрачала свідомість, то приходила до тями. Хоч сил майже не мала, але все одно робила спроби вирватися від свого ката і втекти.

А там часом зовсім поруч за кутом на неї чекав син. Хлопець безуспішно телефонував матері, вона не мала змоги відповісти на дзвінок. Але він і гадки не мав, що відбувається з його матір’ю і наскільки близько…

Врешті-решт Марія знепритомніла і довго не оговтувалась. Юрій подумав, що вона померла, тому швиденько втік із місця злочину. Вдома він спокійно ліг спати, нікому нічого не розповідаючи про свої пригоди.

«Ми покинули ресторан із друзями. Але в центрі я вирішив купити цигарки. Тож ми розійшлися. Мені захотілося повернутися до ресторану. І я зустрів Марію. Вона дала мені ляпас. Після цього я, розлютившись, наніс їй декілька ударів в обличчя, потім пішов у ресторан, де просидів до 5 години. Далі відправився додому. А вранці  мене затримали працівники поліції і почали звинувачувати в побитті Марії, а потім у її зґвалтуванні», – розповів Юрій на суді.

Свою провину він визнав лише частково. Не заперечував лише проти того, що справді бив жінку.

Марію ж уранці знайшов охоронець із сусідньої фірми. Він побачив на землі голу непритомну жінку. Чоловік думав, що вона мертва, і негайно викликав «Швидку» та правоохоронців.

Побачив нещасну ще один охоронець. Тільки додзвонитися до поліції йому чомусь не вдавалося, видно в ту ніч було багато викликів. Тож чоловік сів на велосипед і поїхав до відділку, щоб якомога скоріше повідомити про страшну знахідку – побиту жінку, яка лежала непритомною без одягу.

Утім поки він їхав на своєму ровері до місця злочину, правоохоронці вже прибули на місце.

Виявилося, що Марія жива. Її  негайно забрали до лікарні.

За  висновком додаткової судово-медичної експертизи, тілесні ушкодження були небезпечними для життя, тож якби їй вчасно не надали кваліфіковану медичну допомогу,  вона б померла.

Жінку прооперували. У неї була закрита травма живота з розривами печінки, частковим відривом жовчного міхура, внутрішньочеревна кровотеча, закрита черепно-мозкова травма, забій мозку, перелом нижньої щелепи зліва, забій лицевої частини голови.

Єдине, що не можна було довести, це те, чи вона зґвалтована, адже Марія жила регулярним статевим життям.

Утім те, що її знайшли абсолютно голою, красномовно свідчило про те, що жертву роздягли не для того, щоб просто відлупцювати.

Але на суді Марія категорично відмовилась давати будь-які показання проти свого ката. Її поведінка була дуже дивною.

Вона наголосила, що навіть не підтримує те, що розповідала слідчим раніше і не бажає, щоб суд оголошував дані нею показання.

Чому покарати кривдника їй зненацька розхотілося?

Так само незрозуміло поводилась і перша жертва хустянина. Вона запевнила суддів, що в темряві обличчя ґвалтівника не бачила. Крім того, якщо під час експертизи за голосом, що проводила поліція під час досудового розслідування, жінка сказала, що то був Юрій, то вже на суді стверджувала, що не впевнена в цьому і могла помилитися, бо раніше вже був випадок, коли за голосом вона не впізнала власного сина.

Отже, суд  призначив Юрію умовне покарання з іспитовим строком на два роки. Фактично він і надалі залишився на волі. І ніхто наразі не знає, скільки ще жінок стануть його жертвами.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net

One thought on “Закарпатець бив та ґвалтував жінок і за це йому нічого не було

  • 07.10.2018 at 16:01
    Permalink

    В США не треба свідчень і заяв постраждалих – все з’ясує і виявить слідство. І повірте мені виявляє !!!

Comments are closed.