Нарешті закарпатець, що побив і зґвалтував ужгородку, постане перед судом

Ужгородською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно закарпатця, який у лютому 2018  р. побив, а потім зґвалтував 24-річну ужгородку.

Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Встановлено, що мешканець Перечинщини, через неприязні відносини, вдарив декілька разів по голові та обличчю дівчину, в якої винаймав житло. Від отриманих травм, потерпіла втратила можливість бачити на одне око.

В подальшому, зв’язавши ужгородку яка опиралась, молодик зґвалтував її, продовжуючи при цьому бити.

Як повідомив заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Віктор Кузан, за принципової позиції процесуального прокурора, підозрюваного, який вже перебував у розшуку за вчинення підпалу та нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень, взято під варту, без можливості внесення застави. Апеляцію сторони захисту на рішення місцевого суду залишено без задоволення.

Відповідно до висновку стаціонарної судово-психіатричної експертизи встановлено, що зловмисник в момент вчинення кримінальних правопорушень жодними психічними захворюваннями чи розладами не страждав.

Дії закарпатця кваліфіковані за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч.1 ст.152 КК України (зґвалтування).  За вчинення цих злочинів підозрюваному загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

zakarpatpost.net