АНОНС. Як стати активістом за 80 гривень і 50 грамів

Є така категорія людей, які ходять на протести, як на роботу

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

В Україні скоро вибори, тому й не дивно, що активізуються політики, а також з’являється багато людей, яких називають громадськими активістами, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Зараз ефіри телеканалів рясніють від різних телешоу, а площі Києва та обласних центрів все частіше збирають людей не на концерти, а на шоу із назвою пікет. В Ужгороді мітинги хоч є й не дуже частими, але також проводяться.

Тож як така маса людей знаходить час на те, аби просто постояти в місті і послухати виступи інших?

Виявляється, не все так просто.

Проте відповіді на питання можна легко знайти на сайтах працевлаштування та в соцмережах, де багато оголошень про набір пікетувальників.

«Потрібні люди для участі в акції. Оплата – 80 гривень за три години», – йдеться у одному з них.

«Надаємо можливість додаткового заробітку. Оплата 100 гривень за 3 години. Деталі – у приват. Студентів та пенсіонерів не хвилювати», – зазначає автор у іншому.

Ті, хто стоїть на мітингах з прапорами, можуть отримати 140 гривень, як і за плакати. Утім їх не можна опускати, бо організатори взагалі можуть не заплатити.

Крім того, можна знайти в оголошеннях і інформацію про бонуси. Отже, додаткові дивіденди отримують ті, хто приведе з собою ще когось. Чим більше людей – тим більше грошей.

Звісно, оплата мізерна. Але організатори обіцяють і інші привілеї, наприклад, 50 грамів для хоробрості та бутерброди.

Якщо організовуються поїздки до столиці. які пільги мають мітингарі? Які ще є схеми організації акцій? Що розповів нам учасник однієї з них?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 12 жовтня.

zakarpatpost.net