Погода у Закарпатті на сьогодні, 18 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить теплий осінній  день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +6, удень – +23 градуси.

Хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +5, удень – +22 градуси. Увесь день триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Воловці – +2 уночі і  +20 градусів удень. У Воловці увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Сваляві – +5 уночі і  +21 градус удень. Вранці небо у Сваляві буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +8, денна – +22 градуси. Небо у Тячеві буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +6, денна – +23.

Перша половина дня у Перечині буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +2, удень – +22 градуси.

У Берегові та Виноградові – вночі – +2, удень – +21. У Великому Березному хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +20 градусів. У Міжгір’ї до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Рахові – уночі  +3, вдень – +17 градусів. У Рахові погода буде ясною, тільки ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

18 жовтня вшановується пам’ять святої Харитини. У народі цей день називали “Харитини – перше полотно”. З цього дня ткали полотно і катали вовну на валянки. Відчутно скорочується світловий день: “Швидко тане жовтневий день – не прив’яжеш за тин”. Якщо перший сніг упав на мокру землю – залишиться, а на суху – швидко зійде.

Народні прикмети на 18 жовтня

  1. Якщо людина народилася 18 жовтня, то її талісманом є рубін.
  2. Якщо дівчина народилася 18 жовтня, то вона, згідно з прикметами, буде майстерною Мереживниця і ткалею
  3. Ворони і галки в повітрі в’ються 18 жовтня, а хмари йдуть проти вітру – буде сніг
  4. Безвітряна погода 18 жовтня обіцяє похолодання в найближчі дні.

zakarpatpost.net