Двоє ужгородців хотіли покататися – в одного господаря вкрали авто, а в іншого – акумулятор

Було 1.30 ночі. Двоє ужгородських молодиків, добряче хильнувши пива, вирішили покататися містом. Побачивши неподалік «Жигуля», двері якого були незачиненими, один із них швиденько майнув до нього. Але повеселитись не вдалося, бо з’явилися правоохоронці. Поліціянтам чоловіки пояснили, що документи знаходяться вдома. Але потім почали  плутатися в поясненнях і зізналися, що не знають, чий це автомобіль. Після цього їх затримала оперативно-слідча група, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Разом зі знайомим ми поверталися  з роботи. По дорозі вирішили випити кави. Я зайшов додому за бейджиком, який мені був потрібний, а він тим часом чекав біля магазину. У дворі ми помітили припаркований автомобіль «Жигулі». У ньому були відчинені задні дверцята. Я відкрив їх і почав штовхати машину. Далі до мене приєднався товариш. Ми проштовхали її  приблизно 200 метрів, вона не заводилась. Я зрозумів, що в автомобілі відсутній акумулятор. Тому, залишивши друга біля автомобіля, пішов у найближчий двір, де шляхом ривка зірвав кришку капоту іншого ВАЗу та викрав акумулятор. Але він не заводився все одно. Так ми виштовхали машину на іншу вулицю, де нас затримали співробітники поліції. Машину ми взяли просто, аби покататися, потім хотіли її повернути», – зазначив один із них на суді.

Інший же крадій запевнив, що навіть не знав, що це машина не його знайомого, оскільки він нічого не пояснював.

Господар автомобіля пояснив, що вранці близько 8 години йому зателефонував слідчий та спитав, де знаходиться його «Жигуль». Лише від нього він дізнався, що вночі стареньку «трієчку»  намагалися вкрасти.

«Зазвичай я регулярно користуюся автомобілем, паркую його біля будинку, але акумулятор завжди зберігаю  вдома, оскільки раніше в мене вже викрадали автівки, – запевнив він. – Свого «Жигуля» забрав зі штрафмайданчика. Він був цілим і неушкодженим».

Чоловік просив суворо не карати викрадачів і не тримав на них образи.

Відтак суд засудив обох любителів адреналіну та чужих машин до умовного покарання строком на три роки.

Михайло СОЙМА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net