В Ужгороді ще варто підсвітити Ботанічну набережну та Радванський міст

Щоб наше місто було ще гарнішим та світлішим

Останнім часом Ужгород активно підсвічується. Це –  і мости, і фасади будівель, і вуличне освітлення.  Старі світильники замінюють на нові LED-прожектори, які  є більш економічно вигідними і світять яскравіше.

Це тішить, адже тепер нічне місто стало справді гарним, навіть казковим.

Після завершення реконструкції на площі Петефі планується, що там також підсвітять фасади.

Однак залишається в столиці Закарпаття ще одна темна пляма, яку також варто зробити привабливою і світлою. Це – ділянка від обласної філармонії до Радванського мосту. Там уночі дуже темно, хоча сама місцина надзвичайно затишна і може також привабити туристів. Тим більше, що неподалік – Ужгородський замок і багато інших родзинок. Та й самим ужгородцям там теж було б приємно прогулятися увечері підсвіченою вулицею, помилуватися нічним містом.

Але  Ботанічна набережна освітлена недостатньо.

Там підсвічується філармонія і територія дитячої залізниці. Інший відрізок – темний. Також сам міст через Уж випадає з архітектурного комплексу в темну пору доби. Адже Пішохідний та міст Масарика гарно підсвічені, справді мають фантастичний вигляд. А міст у районі Радванки у темряві просто ніби зникає.

Його теж було б доречно підсвітити. Тоді краса нічного Ужгорода стане повною  і столиця Закарпаття ще більше вражатиме нічними пейзажами.

zakarpatpost.net