Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодний  день. Місцями дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +7, удень – +16 градусів.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Нічний сильний дощ до ранку втратить свою силу, але продовжуватиме йти весь день і припиниться лише ближче до вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +16 градусів. Ввечері погода у Хусті проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Дощ йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

У Воловці – +6 уночі і  +10 градусів удень. У Воловці на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Нічний дощ вранці посилиться. У другій половині дня він почне стихати і ближче до вечора закінчиться.

У Сваляві – +7 уночі і  +13 градусів удень. У Сваляві майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Нічний дощ вранці посилиться. У другій половині дня він почне стихати і ближче до вечора закінчиться.

У Тячеві нічна температура становитиме +10, денна – +16 градусів. У Тячеві на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Ввечері дощ, який йтиме майже весь день, поступово слабнучи, припиниться.

У Перечині – нічна температура становитиме +7, денна – +16.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується сильний дощ, який ближче до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +5, удень – +12 градусів. Похмура погода буде триматися у Великому Березному не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Нічний дощ вранці посилиться. У другій половині дня він почне стихати і ближче до вечора закінчиться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +15. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дрібний дощ йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +11 градусів. У Міжгір’ї майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Дощ йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться.

У Рахові – уночі  +5, вдень – +9 градусів. Похмура погода буде триматися у Рахові не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Ввечері сильний дощ, який йтиме майже весь день, поступово слабнучи, припиниться.

21 жовтня вшановується пам’ять преподобного Трифона, архімандрита В’ятського, і преподобної Пелагеї. У народі цей день називали Ознобиці, і казали: “З Трифона, Пелагеї – холоднішатиме”. Здавна день 21 жовтня вважався у народній метеорології днем похолодання. Погодні прикмети радять серйозно подумати про підготовку до зими.

Народні прикмети на 21 жовтня

  1. Якщо місяць в колах видніється, то, за прикметами, літо буде сухим
  2. Якщо людина народилася 21 жовтня, то вона буде володіти здібностями до шевській справі, і її талісманом є хризоберил, корунд
  3. Хмари низько пливуть – чекай сильних морозів найближчим часом
  4. Миші роблять норки на теплій стороні – прикмета, що зима буде холодною і морозною

zakarpatpost.net