В Ужгороді пройде Осіння Академія НАТО «Виклики східному флангу Альянсу: просуваючи готовність та взаєморозуміння»

25-26 жовтня на базі УжНУ відбудеться Осіння Академія НАТО «Виклики східному флангу Альянсу: просуваючи готовність та взаєморозуміння».
Організатором проекту виступає громадська організація «Центр міжнародної безпеки» за фінансової підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні у партнерстві з Національним інститутом стратегічних досліджень та Ужгородським національним університетом.

Академія присвячена обговоренню серед експертів і молоді проблем міжнародної та регіональної безпеки, процесів розбудови миру та прийняття рішень в Україні з урахуванням досвіду НАТО. Метою проекту є обговорення актуальних загроз та основних принципів регіональної безпеки щодо наслідків гібридної агресії Росії в Україні, та розробка практичних рекомендацій щодо зміцнення східного флангу НАТО шляхом об’єднаних зусиль як членів Альянсу, так і країн-аспірантів.

Під час пленарних засідань та практичних воркшопів будуть обговорюватися конкретні проблеми розвитку регіональної безпеки та досягнення в рамках співробітництва між Україною і НАТО, а також будуть розроблені практичні рекомендації, окреслені нові підходи до вирішення конфліктів у регіоні.

Серед спікерів та учасників заходу будуть присутні представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Представництва МЗС України та Генерального Консульства Словаччини в м. Ужгород, Національного інституту стратегічних досліджень та академічних кіл (університети Києва, Одеси, Львову, Івано-Франківська, Чернівців, Острогу, Вінниці).

Серед спеціально запрошених іноземних гостей – Барбора Маронкова, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні; Аудріус Скаістіс, почесний член Асоціації атлантичного договору Литви; Відас Урбонавічіус, член Почесної ради Литовського стрілецького союзу; Даніель Шеліговський, експерт Польського інституту міжнародних відносин та ін.

zakarpatpost.net