Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Нині до двох лебедів на Ужі приєдналися нові білопері красені.

Наразі їх п’ятеро. Вони плавають неподалік пішохідного мосту. І це крім лебединої родини, що живе на озері Кірпічка.

Отже, одинадцять лебедів у столиці Закарпаття неабияк радують, адже Ужгород знову стає лебединою столицею України.

Сподіваємось, невдовзі до цих пернатих долучаться й інші.

Адже традиційно зимувати до нас прилітають цілі лебедині зграї.

Вслід за Петефі наразі активно тривають ремонтні роботи на набережній Незалежності.

Ужгородці радіють, що нарешті в місті почалися масштабні реконструкції.

Цими днями заасфальтували першу частину набережної – від Корзо до стоматологічної поліклініки. А зараз асфальтують ділянку від Августину Волошину до школи №3.

Асфальтове покриття рівне і виглядає гарно.

Однак  роботи ще багато.

Відділом процесуального керівництва слідчого управління прокуратури Закарпатської області спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Закарпатській області викрито заступника керівника однієї з філій державного банку при отриманні 200 дол США неправомірної вигоди.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Вказану суму неправомірної вигоди посадовець отримав за розголошення відомостей, які містять банківську таємницю.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Затриманому вже оголошено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України –  вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Зараз ландшафтний дизайн настільки став популярним, що закарпатці активно цікавляться, як найкраще облагородити територію. Бажаючих створити біля будинку маленький рай усе більше. І це природно. Кожен з нас прагне відчути поруч із собою частку живої природи і насолоджуватись красою.

Тож на численні прохання читачів у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» знову побувала ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

У с. Стригальня, що входить до Міжгірської селищної ради, підрядник почав відновлювати берегоукріплення гірської річки Стригальня. Про це повідомила прес-служба Закарпатстької ОДА.

Роботи, згідно з проектом, мають бути виконані перед прокладенням асфальтового покриття в ході капітального ремонту дороги районного значення «Міжгір’я – Стригальня».

Вражаюча, відкрита, неординарна, надзвичайно проста у спілкуванні відома акторка Римма Зюбіна цими днями побувала в рідному Ужгороді.

Вона зустрілася зі студентами Ужгородського коледжу культури і мистецтв й розповіла їм про те, як потрібно іти до мрії, працювати над собою, долати випробування і ніколи не здаватися.

Почалася зустріч із перегляду фільму «Трубач» у якому знялася Римма Зюбіна.

Відтак гостю представила директор коледжу Наталія Шетеля.

Найбільше студентів цікавило те, що їм робити після закінчення навчання, як реалізувати себе.

«Зараз є різні мотиваційні книги, є курси, чимало інформації можна знайти на YouTube. У кожної людини є вибір: сидіти собі вдома тихесенько і нічого не робити, або рухатися вперед. Але розвиватися і читати потрібно постійно, – наголосила акторка. – Я, наприклад, ніколи не дивлюся кіно аби лише дивитися. У мене є як читацький щоденник, так і блокнот, де занотовую все, що мене зачепило, що варте уваги. У Інтернеті також можна знайти масу потрібної для саморозвитку інформації».

Зараз, у епоху Інтернету, здається, закарпатці навіть знайомляться, не виходячи з дому, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Справді, багато хто  заводить віртуальні романи і шукає партнера через соціальні мережі. Але не всі. Дехто вважає, що  найміцніші стосунки можна зав’язати лише старим перевіреним способом – через газету. І до таких послуг вдаються тисячі закарпатців. За 18 років існування «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» поєднав долі вже десятків тисяч наших земляків.

Отже, спробуємо проаналізувати як же знайомляться мешканці нашого краю.

Великим попитом серед наших жінок користуються іноземні наречені. На їхні поштові скриньки надходить найбільше повідомлень, причому – від молодих дівчат. Що цікаво, дружин серед українок шукають здебільшого чехи, угорці, німці, американці та турки.

Ось уже кілька тижнів поспіль недалеко від повороту на село Руське Поле можна помітити одинокого лелеку, що розгулює полем у пошуках поживи. Місцеві кажуть: недавно бачили птаха на зораних ділянках в околицях села, а зараз він облюбував місцину біля автотраси.

Як ми з’ясували, ночує бузьок на даху будинку сім’ї Олексій по вулиці Лонка у Руському Полі, пише Tyachiv.com.ua

Господиня будинку пані Ганна розповіла, що лелека з’явився у них на обійсті ще на початку літа, сам-один, без пари. Коли сім’я поїхала на літо за кордон на заробітки, птах зник. Після повернення господарів білокрилий знову опинився на димарі, де з тих пір і ночує.

zakarpatpost.net