Рятують від смерті: названо продукти, що продовжують життя

Регулярне вживання багатої на клітковину їжі знижує ризики передчасної смерті.

Про це розповіла на своїй сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. За її словами, рівень смертності людей, які постійно вживають клітковину майже на чверть нижче, ніж серед тих, хто використовував в їжу мінімальну кількість, пише OBOZREVATEL.

“Хороший аргумент, щоб їсти більше продуктів, які містять клітковину! А найкраще, що вони завжди під рукою”, – написала Супрун.

Вона пояснила, що клітковина міститься у фруктах, овочах, цільнозернових продуктах, горіхах, насінні, сої та бобових. Все це збагачує організм поживними речовинами і дає тривале почуття насичення.

“Регулярне вживання багатої на клітковину їжі суттєво знижує ризики появи серйозних хвороб та передчасної смерті. Науковці дійшли висновку, що вживання клітковини впливає на тривалість життя, після аналізу харчових звичок близько 400 тисяч людей протягом 9 років. Рівень смертності людей, що постійно вживали клітковину був в середньому на 22% нижчий, ніж серед тих, які вживали мінімальну кількість або ж не вживали її взагалі”, – пояснила Супрун.

Вона додала, що результати дослідження істотно не змінилися навіть після того, як вчені врахували й інші чинники, які впливають на ризик смерті.

zakarpatpost.net