Чи варто в Ужгороді створювати квіткові композиції?

Зараз ландшафтний дизайн настільки став популярним, що закарпатці активно цікавляться, як найкраще облагородити територію. Бажаючих створити біля будинку маленький рай усе більше. І це природно. Кожен з нас прагне відчути поруч із собою частку живої природи і насолоджуватись красою.

Тож на численні прохання читачів у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» знову побувала ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

У Львові є дуже гарні квіткові композиції, наприклад, квітковий годинник. В Ужгороді висаджено лише герб міста, який далекий від ідеалу. Чи важко таким видом мистецтва займатися і чи хтось замовляє квіткові композиції на клумбах.

Раніше таким займався зеленгосп. Тепер ландшафтні квіткові композиції більше практикується у великих містах. Для таких рослинних малюнків потрібні великі території, до того ж вони затратні, для них потрібно дуже багато різнокольорових квітів, які треба висаджувати щільно. Так, це  дуже красиво, але не всім по кишені. Крім того, вони однорічні.

Навіть коли робимо живу огорожу із хвойників, людям потрібно пояснювати, що рослини слід висаджувати близько одну до одної, щоб зразу бачити результат. Та в багатьох немає відповідних коштів і вони садять їх не щільно. Таким чином потрібно років 10 чекати, щоб рослини зрослися.

zakarpatpost.net