Чи знаєте ви, що 70 відсотків злочинів на Закарпатті скоєно п’яними, – закарпатський нарколог

Головний нарколог області Василь Кручаниця розповів, чому спиваються діти, чому більшість алкоголіків алкозалежними себе не вважають, а також зауважив, що результат зловживання спиртним – це деградація і смерть, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

– А як пояснити такий дивний феномен нашого народу: штрафи за керування автомобілями у стані алкогольного сп’яніння зростають, але кількість любителів випити і сісти після цього за кермо все одно залишається великою? Хоча можна викликати таксі після застілля…

– Під впливом алкоголю людина схильна перебільшувати власні можливості, знижується критика до власного стану, імовірні ризики відходять на задній план і здаються менш загрозливими. Сподіваються на те, що нічого страшного на дорозі не трапиться, що поліція не зупинить, а якщо навіть зупинить, то думають, що відкрутяться, уникнуть відповідальності.

Але тут офіційна цифра п’яних водіїв теж не є показником, бо виявлено далеко не кожного, хто сів за кермо напідпитку.

– Найбільше вбивств також скоюється у стані сп’яніння. Як це пояснити?

– Не лише вбивств, а різних злочинів у стані алкогольного сп’яніння скоюється дуже багато. Якщо брати загальну статистику злочинів, то близько 70 відсотків із них скоєно саме п’яними.

zakarpatpost.net