Погода у Закарпатті на сьогодні, 24 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодний  день. Дощитиме. А в деяких районах навіть сніжитиме! Наприклад, на Рахівщині, у Міжгір’ї, у Воловці.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +5, удень – +9 градусів.

Похмура погода буде триматися не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Уночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати. Удень він знову посилиться, проте до вечора повинен припинитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +5, удень – +8 градусів. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Сильний дощ, який до ранку втратить свою силу, після обіду може знову подужчати, проте ближе до вечора повинен закінчитися.

У Воловці – +2 уночі і  +4 градусів удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. У першій половині дня очікується дощ, на зміну йому прийде дощ зі снігом, який до вечора закінчиться.

У Сваляві – +3 уночі і  +6 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ввечері дощ, який йтиме майже весь день, припиниться.

У Тячеві нічна температура становитиме +4, денна – +8 градусів. Весь день у Тячеві буде хмарним. Уночі очікується сильний дощ. До ранку він повинен послабшати, але продовжуватиме йти весь день і припиниться лише ближче до вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме +5, денна – +9.

До вечора хмари, що панували в небі у Перечині весь день, заберуться геть. Уночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати. Удень він знову посилиться, проте до вечора повинен припинитися.

У Великому Березному – вночі +3, удень – +7 градусів. Ранок та день у Великому Березному будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Дощ йтиме вночі та вдень і закінчиться лише ближче до вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +6, удень – +10. До самого вечора  буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Уночі очікується дощ. До ранку він повинен послабшати, але продовжуватиме йти весь день і припиниться лише ближче до вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +4 градусів. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. У першій половині дня очікується дощ, на зміну йому прийде дощ зі снігом, який до вечора закінчиться.

У Рахові – уночі  -2, вдень – +3 градуси. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці продовжиться нічний сильний дощ, у другій половині дня йому на зміну прийде дощ зі снігом, який закінчиться лише ближче до вечора.

24 жовтня вшановується пам’ять Пилипа, апостола від семидесяти. Якщо цього дня вранці випадав сніг, можна було очікувати студену зиму. Наші пращури казали: “Кичига і вороч (лопать водяного колеса) сперечаються. Селяни на млин молоти зерно возять” – з цього часу починали заготівлю борошна.

Народні прикмети на 24 жовтня

  1. Сніг випав на мокру землю і не тане – чекай ранньої і теплої весни
  2. Якщо людина народилася 24 жовтня, то вона буде наділена кмітливістю. В якості талісмана йому слід носити кришталь
  3. Вранці 24 жовтня сніг пішов – зима буде суворою
  4. Якщо річка до цього часу замерзла, потрібно обов’язково трохи походити по льоду – це обіцяє матеріальне благополуччя
  5. Триває 24 жовтня листопад – готуйся до важкого року, оскільки погода буде мінливою.
  6. Місяць оточений легким серпанком і виглядає тьмяним – в найближчі дні буде негода, і, швидше за все, піде сніг
  7. Висохлі листя шелестить на деревах – чекай снігопаду
  8. Кури рано на сідало сіли – буде мороз. При цьому, чим вище сідають птахи, тим сильнішим буде холод
  9. Домашня птиця голову під крило ховає – чекай похолодання
  10. Туман опустився – чекай відлиги
  11. Зійди – прикмета, що буде мороз
  12. Білки, миші, кроти запасаються кормом в більшій кількості, ніж зазвичай – зима буде дуже суворою порівняно з минулими роками
  13. Пізній падолист – за прикметами чекай довгу зиму з морозами

zakarpatpost.net