Хто переховується у дуплах химерних дерев біля Невицького замку

У лісі біля річки дорогою до Невицького замку загадкове все. Природа досі пам’ятає легенди про Поган-Діву та будівельників кам’яної фортеці.

Навіть дерева там не прості, багато з них мають химерні форми, навіть дупла на них такі, ніби в них ховаються якісь містичні істоти.

Журналісту zakarpatpost.net вдалося знайти чимало фантастичних дерев.

Справді, у природі унікальне все, кожна рослина в цьому лісі  ніби випромінює таємничість. Складається враження, що казки складалися саме тут, біля руїн Невицького замку, де стільки чудес, що кожен корінець ніби жива зачарована істота.

Велетенські дупла немовби служать входом у якесь дивне потойбіччя, де сховані скарби наших предків.

Навряд чи в них хтось живе, але сховатись від негоди там може не одна тварина.

Як розповів газеті «Неділя Закарпатські новини» відомий історик, археолог та дослідник Олександр ДЗЕМБАС, побудовано замок  у ХІІІ столітті.

«Наші археологічні дослідження показують, що на початку ХІV століття Невицький замок був дуже потужним об’єктом і прислуга проживала не тільки в замку, там був досить великий палісад для тих, хто обслуговував володарів фортеці. Там мешкали і ремісники. На місці, де зараз готель «Камелот», було знайдено кераміку часів ХІV– середини ХV століття. Загалом шар досить потужний. На жаль, ми не мали можливості детально дослідити об’єкти, бо там – приватна територія».

Та за словами науковця, територія поблизу замку є справжнім колодязем історії і приховує від нас ще багато нерозкритих таємниць, у тому числі таких, які стануть проривом у історії дослідження нашого краю.

Тому Кам’яницький ліс дійсно  можна вважати безцінним джерелом інформації, ще не вивченої, ще не відкритої, але дуже потрібної та цікавої.

Шкода, що дерева не вміють говорити.

zakarpatpost.net