Якщо їсти малину, про застуду можна забути

В.о. міністра охорони здоров’я нагадала, що малина – виключно допоміжний засіб і не може замінити препарати

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що чай з малиною не є панацеєю від застуди, але може полегшити перебіг хвороби. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Супрун звертає увагу на те, що коли хвороба не викликана чи ускладнена бактеріальною інфекцією (для лікування якої потрібні антибіотики), то людині просто потрібна корисна їжа, препарати, що знижують температуру (парацетамол або ібупрофен) і тепле пиття (і тут стане в нагоді малина).

«Бактеріальну інфекцію дихальних шляхів слід лікувати антибіотиками, до яких збудник чутливий, а не лише гарячим чаєм. У разі тривалого кашлю, підвищеної температури і слабкості зверніться до лікаря і не займайтеся самолікуванням. Народні методи не замінять повноцінного лікування», – пише в.о. міністра охорони здоров’я.

За словами Супрун, чай з малиною підтримує водний баланс. Малина також підтримує імунну систему, оскільки містить флавоноїди, вітамін С, а також трішки цукру.

«Ці речовини необхідні імунній системі, одночасно допомагають боротися з хворобою. Крім того, під час хвороби часто відсутній апетит,  тож теплий напій з малиною – хороший засіб, щоб трішки підгодувати організм», – нагадала в.о. міністра.

Вона поінформувала, що в складі малини також є ацетилсаліцилова кислота, яка допомагає знизити лихоманку й запалення.

«Саме тому малина також допомагає полегшити симптоми застуди. Але пам’ятайте, що малина – виключно допоміжний засіб і не може замінити препарати, які вам рекомендував лікар. Адже хоча малина і може збивати температуру, складно визначити, скільки потрібно її прийняти саме вам, щоб досягти потрібного результату. Крім того, якщо у вас температура нижче 38 градусів, її не варто збивати взагалі. Адже це є свідченням імунної реакції організму і початку боротьби з інфекцією», – підкреслила в.о. міністра охорони здоров’я.

zakarpatpost.net