Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 жовтня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ужгородський політолог розповів, за скільки готові закарпатці продати свої голоси на виборах, чому Москаль матюкається та для чого Росія хоче дестабілізувати ситуацію в нашій області

Останнім часом ситуація на Закарпатті досить напружена, періодично виникають конфлікти то з угорцями, то з ромами, то з владою, то з лісивниками… то перекривають дороги через те, що їх ремонтують, то аби їх не ремонтували… І хоча «корінь зла» у багатьох випадках за межами області, самі мешканці краю досить занепокоєні. Дається взнаки те, що незабаром вибори, тож підігрівати градус напруження та коментувати ситуацію зараз вигідно політикам та представникам різних партій. Та й громадські активісти зараз активізувалися як ніколи, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож що відбувається на Закарпатті, які настрої в людей, кого можуть підтримати на виборах мешканці нашої області, що їх дратує в політиках? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з політологом Віктором ПАЩЕНКОМ.

Співробітники кримінальної поліції Тячівщини затримали двох осіб, причетних до викрадення комп’ютерної техніки та мобільних телефонів з приватного будинку селища Буштино. За даним фактом у поліції проводять слідство.

До поліції із заявою про крадіжку з приватного будинку у селищі Буштино, звернулась 58-річна жінка. Заявниця повідомила, що вдень, за час її відсутності, невідомі через вхідні двері проникли до житла, звідки викрали комп’ютерну техніку, акустичні колонки та мобільні телефони, на суму понад 10 тисяч гривень.

В результаті проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські Тячівщини встановили осіб, причетних до вчиненого. Ними виявились односельці потерпілої, віком 17 та 29 років. Обидва підозрювані вже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

На Петефі в Ужгороді триває ремонт. Після того, як чималу ділянку залили бетоном, дехто з ужгородців думав, що зверху наноситимуть асфальт, але виявилося, що ні – там вистеляють кам’яну бруківку.

Таке покриття пасує до самої площі, адже більшість будівель там саме старовинні і інша, більш сучасна на вигляд бруківка, порушувала б архітектурний ансамбль.

Цікаво, що покриття там багатошарове – спочатку щебінь, потім бетонна основа і лише відтак – бруківка.

Та й викладають нею саме проїжджу частину.

Зараз життя без соціальних мереж багатьом уявити важко. Дехто там спілкується з родичами, які виїхали жити за кордон, дехто шукає цікаву інформацію, дехто – рекламує себе, хтось – ділиться думками про життя, особистими фотографіями, хтось – грає в онлайн-ігри. А хтось заводить нові знайомства і навіть… шукає сексуальних партнерів, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Цікаву історію газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла читачка з Тячівщини. Із етичних міркувань її ім’я ми замінили на інше, адже в селі, де вона мешкає, жінка не хоче зайвого розголосу про те, чим займається в Інтернеті, поки її благовірний заробляє гроші.

Отже, Марія одружена вже 15 років. Її чоловік більшість часу проводить у Чехії, додому приїжджає лише кілька разів на рік на тиждень-два. Звичайно, жінці, яка ніде не працює, вдома сумно, тож вона вдалася до розваг, які їй запропонували так звані друзі.

На жаль, в Ужгороді бюветів мало, хоча вони є дуже потрібними. А от у Києві обладнано аж 180. Вони розміщені як у спальних районах, аби людям не потрібно було далеко їхати набирати води, так і в центральній частині – біля Майдану Незалежності та у парку Шевченка.

Багато зі столичних бюветів гарно обладнані і дійсно користуються попитом як місцевих, так і серед туристів.

Там абихто може набрати живильної вологи в пляшки і на такій воді готувати їжу, адже вона без різних домішків і хлорки, є чистою, артезіанською. При цьому свердловини знаходяться не просто неба, а у гарних великих альтанках, де одночасно може поміститися 30-40 людей і є по чотири помпи.

Тож нам би варто відродити давно забуті старі традиції і облаштувати у місті у кожному густозаселеному районі по декілька бюветів.

Нині в Ужгороді пройшов марафон «Uzhhorod Half Marathon – 2018».

Три тижні тому свідком наймасштабнішого в державі бігового заходу став журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» у Києві. Там проходив взагалі супермарафон, у якому взяли участь понад 11 500 бігунів із 45 країн світу, серед яких  багато відомих людей, і навіть спортсмени на інвалідних візках.

Наразі учасниками ужгородського марафону є  320 учасників, серед яких: понад 200 з інших міст України, дехто – з Угорщини та Чехії.

Наймолодшим марафонівцем став чотиримісячний малюк із Дрогобича.

Стартували учасники із майданчика перед облмуздрамтеатром. Там же – і фініш, і проходила спортивно-розважальна програма для вболівальників та гостей.

Шахрайка ошукала ужгородського таксиста. Дівчина скористалася довірою хлопця і попросила його позичити 600 гривень. Утім повертати гроші вона й не думала.

До редакції zakarpatpost.net звернувся ужгордець і повідомив, що 17 жовтня його ошукала дівчина на ім’я Юлія.

«Вона просила позичити їй гроші на декілька хвилин. Сказала, що після приїзду віддасть. Вийшла біля залізничного вокзалу поблизу зупинки і зникла в невідомому напрямку», – розповів він.

Родом шахрайка із Донецька, розмовляє на суржику, зараз проживає в Ужгороді, їй 26 років.

Вона досі обіцяє повернути гроші, але дату щоразу відтерміновує. Можливо, її жертвами став уже далеко не один мешканець обласного центру Закарпаття.

zakarpatpost.net