Сійярто запевнив, що Будапешт не планує захоплювати Закарпаття

Головам МЗС Угорщини Петер Сійярто категорично заперечив, що Будапешт має намір змінити кордони чи захопити окремі райони Закарпаття або ж домагатися статусу автономії регіону.

Про це він заявив у інтерв’ю польському виданню Gazeta Prawna,
пише Європейська правда.

На запитання журналіста, чи на тлі кризи у відносинах з Україною Будапешт одного дня не вирішить змінити кордони задля захисту угорської меншини, Сійярто рішуче заперечив.

“Я завжди відкидаю звинувачення, коли нас звинувачують у ревізіонізмі. Це нерозумні та хибні інсинуації… Ми не ревізіоністи. Я однозначно відкидаю подібні звинувачення”, – сказав Сійярто.

Голова угорського міністерства запевнив, що в інтересах Будапешта – “добросусідські відносини та сильна демократична Україна, яка поважає свої міжнародні зобов’язання та вважає національні меншини своїми ресурсами”. “Ми надаємо велику допомогу Україні, щоб вона стала сильною державою”, – сказав він.

Щодо ймовірних провокацій Росії на Закарпатті, про які стверджує українська влада, Сійярто сказав, що обов’язком Києва є “не допустити ситуації, коли хтось може втручатися у внутрішні справи”.

zakarpatpost.net