Як і передбачалося. У Центрі громадського здоров’я України вважають, що у смерті хлопчика на Закарпатті через кір не винні лікарі

У Центрі громадського здоров’я України не бачать підстав для звинувачення лікаря у смерті внаслідок кору 12-річного хлопчика з с.Страбичова Мукачівського району (Закарпатська область), проводиться розслідування.

Про це на прес-конференції заявив директор Центру громадського здоров’я України (ЦГЗ) Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не вбачаємо вини лікаря у смерті через кір 12-річного хлопчика із Закарпаття. Лікар правильно поставив діагноз “кір”. На сьогодні медична документація щодо хвороби та летального випадку дитини вилучена Нацполіцією. Проводиться розслідування”, – зазначив Курпіта.

Він підкреслив, що надані МОЗ та ЦГЗ дані від медиків, свідчать про те, що причиною смерті дитини був важкий перебіг кору.

“Нагадаю, що проти кору немає лікування. Усе, що можуть зробити лікарі — полегшити симптоми. На жаль, у тому випадку, коли організм самостійно не може справиться з хворобою, настає смерть”, – сказав Курпіта.

За його словами, планується створити спеціальну комісію, що розслідуватиме випадок смерті на рівні місцевої влади Закарпаття.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу 27 жовтня в Мукачеві в Закарпатській обласній дитлікарні помер хлопчик — від серцево-судинної недостатності, що розвинулася внаслідок кору, який лікували на дому. За заявою батька про недбалість поліція відкрила кримінальне провадження. У справі триває розслідування. Дванадцятирічний хлопчик, що помер в Мукачеві від кору, був щеплений – одноразово.

zakarpatpost.net