Валентин Штефаньо розповів, які шкільні дисципліни згодилися йому в дорослому житті та в роботі

Сьогодні все більше оприлюднюється правди про впливових людей  і відкриваються цікаві факти з їхньої біографії, зокрема, стає відомо, що ні шкільні знання з багатьох дисциплін, ні оцінки на їхній успіх не вплинули, тобто шлях до процвітання у них побудований не за формулою «добре вчишся – станеш  відомим», а зовсім за іншим принципом, де головне – постійний саморозвиток, вдосконалення у тій сфері, яка є цікавою.

Тож ми поцікавилися і в Валентина Штефаня, які знання, отримані у школі, йому стали у нагоді в дорослому житті.

«Дещо таки згодилося. Хоча своїми оцінками у школі я пишатися не можу. Але я вчився на стільки, на скільки мені це було потрібно. Певно, вже в тому віці це зумів для себе вирішити. Свою ціль мав уже тоді.  Але малювання  мені дуже подобалося завжди. Я гарно малював, – зізнався він. – Коли був вільний час, завжди щось перемальовував.

Також у житті багато мені дали фізика та геометрія. Фізика як елемент інженерії мені була дуже цікавою. Вона мені дійсно допомагає в роботі. З геометрії формули не вчив ніколи, та завдяки логіці міг вирішити будь-яку задачу.

Пам’ятаю, треба було намалювати правильний овал. Вийшов до дошки і дуже довго це робив, але врешті вийшло ідеально. При цьому формулу не знав. Із біології нам треба було багато малювати в зошитах, тож це мені допомагало, адже зошит нагадував суперальбом. Також любив музику. Сестра грала на фортепіано, закінчила музичну школу. Я нот не знав, але коли знав мелодію, відтворював її методом слуху… Достатньо було 5-10 хвилин, аби її підібрати».

Кумирів та ідолів закарпатський кондитер ніколи не мав, але його завжди захоплював Майкл Джексон, який всього в житті домігся завдяки наполегливості. Саме через це у 2009 році він зробив 43-кілограмовий шоколадний портрет співака до річниці його смерті.

«Я для себе від Джексона багато що взяв. Він починав свою діяльність зовсім невідомим, практично не мав дитинства, багато працював. А королем музики став саме завдяки власній  настирливості та тому, що ніколи не пасував перед труднощами. Чим не приклад  для багатьох із нас?» – зазначив Валентин.

На створення шедевральних шоколадних скульптур ужгородця, за його словами, надихає не щось конкретно, а саме життя. При цьому Валентин Штефаньо завжди вражає своїми роботами.

zakarpatpost.net