В Ужгороді закриють усі кладовища?

Проблема браку місць на цвинтарях актуальна не лише для нашої області, але й для всієї України. Тож над питанням, де далі ховати померлих, почали думати навіть парламентарі.

Тож на сайті Верховної Ради з’явився законопроект, який вводить поняття біопоховання.

Утім в Ужгороді наразі загоровили про те, що місту потрібен крематорій. Така практика відома в усьому світі та й  хто ходить до могил через 200 років після смерті людини. Кладовища займають великі території, а нових місць для захоронень бракує.

Тож сьогодні в Ужгородській міській раді відбулося засідання комісії щодо визначення можливості будівництва крематорію.

Як повідомила прес-служба мерії, на засіданні йшлося про те, що зараз крематорії існують біля українських міст із понад мільйоном населення, тому насамперед необхідно підготувати техніко-економічне обґрунтування, чи рентабельним буде такий об’єкт, яка потрібна потужність, скільки коштуватиме будівництво, якими будуть поточні витрати. Одне з ключових питань: існують чіткі вимоги державних будівельних норм щодо розміщення крематорію, дотримання захисних санітарних норм, а землі ні в Ужгороді, ні поруч із ним уже немає. Є також застереження, що така послуга, хоч і поширена в Європі та екологічно доцільна, може не мати особливого попиту на Закарпатті з огляду на традиції та релігійні погляди населення.

Напрацьовані матеріали щодо крематорію згодом ще раз винесуть на розгляд міжвідомчої комісії.

One thought on “В Ужгороді закриють усі кладовища?

  • 06.11.2018 at 16:54
    Permalink

    Особливого попиту ця послуга ніде не має… Це інтерес держави…А ось поховати, може коштувати
    дорого…

Comments are closed.