Закарпатську «жінку-плювачку» хочуть відправити до Австрії

Про це повідомило Управління праці та соціального захисту Мукачівської міської ради.

«Вже багато місяців ФБ-спільнота активно обговорює долю жінки, яка пересувається в інвалідному візку і через певні хуліганські вчинки отримала прізвисько «Плювачка». Насправді, молоду жінку звати Вікторія.

Ми звертаємося до людей доброї волі посприяти влаштувати майбутнє Вікторії і допомогти відправити її до матері в Австрію. Благодійники провели з матір’ю переговори. За попередньої інформацією, у Вікторії не було офіційної депортації з Австрії. Її просто в супроводі поліції відправили літаком до України.

Мати готова забрати її під свою опіку. Наразі, вже домовлено з міграційною службою про термінове виготовлення закордонного паспорта для Вікторії. Крім того, є домовленість з ЦРЛ про те, що нададуть душове приміщення для того, щоб жінка змогла привести себе до ладу. Але жінка категорично відмовляється від усіх спроб вмовити її погодитися на таку пропозицію. Ми не знаємо з чим це пов’язано. Ймовірно, вона асоціює лікарню з тим, що там знову чекатиме на неї обстеження.

Чим ви можете допомогти? Потрібно вмовити Віку привести себе до ладу (або в ЦРЛ, або в іншому запропонованому вами місці) і сходити з нею в міграційну службу.
Нагадаємо, що Вікторія потрапила в поле зору соціальних працівників ще минулої зими. Її відрядили з Берегівської ЦРЛ до Мукачева. Реєстрації у Віки нема, але паспорт виданий саме нашою міграційною службою. Нам вдалося з’ясувати, що Вікторія тривалий час жила з матір’ю в Австрії. Ми розшукали маму і поговорили з нею. Вона розповіла, що донька нечемно поводилася там і через претензії поліції її змушені були відправити додому.

Після того, як Віка з’явилася в Мукачеві, благодійники розшукали її брата. Спільно з ним вмовили Віку зняти гіпс, який вона безпідставно носила майже півроку, і пройти медичне обстеження. Лікарі не знайшли причин утримувати її в медичному закладі і вона знову «поселилася» на вулицях Мукачева. Відвозили її і до брата, і в монастир у Домбоки. Але Вікторію це не влаштовувало і вона завжди поверталася назад. Очевидно, такий спосіб життя – це її особистий і свідомий вибір. То ж найбільше, що можемо зробити – це ще до зими і настання холодів відправити її до матері, яка чекає Вікторію і готова за нею доглядати», – йдеться у дописі.

Благодійникам, які зголосяться допомогти реалізувати цей задум, просимо звертатися за т.0503666050 (у будні дні з 9.00 до 18.00)