Майстер татуажу розповіла, що найбільш незвичне просять зробити зі своєю зовнішністю закарпатки

Що таке татуаж, скільки він тримається, чим відрізняється від тату, для чого закарпаткам взагалі штучна краса? Про це та інше  у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла майстер перманентного макіяжу – татуажу Наталія ШАФРАН.

– Що найбільш незвичне просять зробити зі своєю зовнішністю закарпатки?

– Інколи просять намалювати родимки на обличчі. Їх називають мушлями. Але більш незвичним я б назвала, коли жінки інколи просять намалювати, м’яко кажучи, неправильну форму брів. Адже не кожна жінка, будучи заклопотаною щоденними справами та обов’язками, задумується над тим, наскільки ідеальні та правильної форми у неї брови. Бувало і таке, що промальовуючи екскіз правильної та гарної форми брів для декотрих жінок це здавалось незвичним або щось не так і не те, адже психологічно людина звикає до себе такої, якою бачила своє відображення в дзеркалі протягом багатьох років, якою себе сприймає. І тут потрібно враховувати дуже важливий фактор у нашій професії – індивідуальний підхід до кожного клієнта, а не просто «штампувати брови під трафарет». Таких клієнтів було чимало, але всі залишались задоволеними і вдячними. Оскільки брови – це основа на нашому обличчі, від них залежить його вираз і міміка в цілому.

Бувало, що дівчата просили мене зробити брови на все життя, а це уже тату, але одне вони не врахували, що з кожним роком ми стаємо старшими і відповідно змінюється міміка і риси обличчя, на жаль, не в ліпшу сторону, і це тягне за собою наслідки – можливе обвисання форми, пігмент може змінитися в кольорі тощо.

zakarpatpost.net